Nieuws

Zwolse Passion op Goede Vrijdag in de Oosterkerk

Plaatsingsdatum: 23 maart 2023

In de Zwolse Oosterkerk is op Goede Vrijdag de uitvoering van de Zwolse Passion. Op vrijdag 7 april om 19.30 uur is iedereen welkom om stil te staan bij het verhaal van Jezus, zijn lijden en sterven. De Oosterkerk bevindt zich aan de Bagijnesingel met de hoofdingang aan het Koewegje. Iedereen is van harte welkom.

Centraal staat het klassieke lijdensverhaal dat oud en tegelijk zo actueel is. Een verhaal dat mensen kan inspireren, hoop en moed geven, meent zanggroep Koorbizniz Oosterkerk die deze Passion bedacht en uitvoert. Een uitvoering met veel hedendaagse muziek. Ds. Elly Urban heeft de teksten voor deze bijzondere viering geschreven: als verbinding tussen de Schriftlezingen en de liederen.

In 2016 was de eerste Zwolse Passion in de Oosterkerk en daarna ieder jaar, behalve in 2020, toen corona roet in het eten gooide. Vanwege de pandemie was er in 2021 een korte online Passion en in 2022 was het weer als vanouds. “Dit jaar kozen we voor het thema ‘vluchteling’ en we zijn gaan zoeken naar passende liederen,” vertelt muzikaal leider Geeske Koopman-Ridderbos. “Met teksten die je kunt koppelen aan verhalen van Jezus en in het bijzonder het lijdensverhaal. Ook Jezus heeft ervaren hoe het is om op de vlucht te moeten, niet veilig te zijn en ontheemd. In het gezicht van iedere vreemdeling kunnen we ook iets zien van Jezus zelf.”

Met de Passion wil de zanggroep een breed publiek bereiken. “We willen een toegankelijk verhaal vertellen voor zowel jong als oud zodat mensen zich aangesproken voelen, geraakt worden, gaan nadenken en een bijzondere avond beleven, zoals dat de afgelopen jaren ook gebeurde.”

Delen: