Voortaan ook digitaal collecteren2020-06-23T15:33:03+02:00

Voortaan ook digitaal collecteren

Installeren kerkgeldapp

Met ingang van januari 2020 kunt u digitaal aan de collecten in de 6 wijkkerken deelnemen. Download op uw smartphone of tablet de kerkgeldapp in de playstore (android) of in de app store (apple) en kies bij “uw gemeenten” vervolgens voor de Protestantse Gemeente Zwolle. Maak simpel eenmalig een account aan en u kunt voortaan digitaal doneren aan de aangegeven collecten. Uw ledenregistratienummer kunt u hier opvragen maar hoeft u niet in te vullen voor digitaal collecteren.

Uitleg

Een stap voor stap uitleg voor het installeren van de kerkgeldapp door SKG vindt u hier.

Gebruik kerkgeldapp (tot maandagmorgen)

Betalen kan via ideal, incasso en een betaaltegoed. Met name de laatste optie geniet de voorkeur omdat de verwerking vlot plaatsvindt en er geen bankkosten aan verbonden zijn zoals bij de ideal-betaling. Voor het opwaarderen van een betaaltegoed kiest u “mijn account “onderaan de pagina in de kerkgeldapp gevolgd door “tegoed”. Voor de digitale collecte hoeft u niet in de kerk aanwezig te zijn. U kunt ook doneren terwijl u thuis bijvoorbeeld via internet aan de dienst deelneemt. De mogelijkheid om digitaal te collecteren loopt van maandagmiddag tot maandagmorgen de 8.00 uur de week daar op. We voegen dan de opbrengst toe aan de opbrengst in de collectezakken die per wijkgemeente aan contant geld en collectemunten is opgebracht.

Let op: bij het ophogen van uw tegoed, kan het even duren voordat uw aanvraag verwerkt is. Dit kan bij grote drukte oplopen tot een uur na aanvraag.

Heeft u vragen over de het installeren van de kerkgeldapp of het gebruik dan kunt u terecht bij Henk van Bergeijk van het Kerkelijk Bureau (henk@pknzwolle.nl)