Nieuws

Week van de Opvoeding: 7 tips

Plaatsingsdatum: 5 oktober 2021

Het is de Week van de Opvoeding (4 tot en met 10 oktober). Je kind opvoeden in en met het geloof kán best een uitdaging zijn. Wij geven 7  tips om je op weg te helpen.

  • Bezoek de Kliederkerk. Een speciale ‘kerkdienst’ op zondagmiddag waar je samen van alles beleeft rondom een thema uit de Bijbel. Kliederkerk is er voor jou en je kind(eren) van 0 tot 10 jaar. Spelen, knutselen, muziek maken, eten: deze viering is wel heel bijzonder! De eerstvolgende Kliederkerk is 21 november in de Sionskerk. Houd ook onze pagina met het overzicht van kerkdiensten in de gaten.
  • Zing! ‘Is je deur nog op slot, is je deur nog op slot, van je krr krr krr …’ Grote kans dat deze klassieker nu de rest van de dag in je hoofd zit 😉 Dat is de kracht van zingen. Verpak een verhaal in een liedje, en je onthoudt het veel beter. Dus hup naar Spotify of YouTube en zoek bijvoorbeeld op Elly & Rikkert, Meester Richard, Opwekking Kids, Marcel en Lydia Zimmer of Make Some Noise Kids. Plezier gegarandeerd!
  • Zoek een passende kinderbijbel. Wist je dat je je baby al kunt voorlezen uit de Bijbel? Voor elke leeftijd is er een bijbel die aansluit bij de belevingswereld van je kind.

  • Voorleven. Dé opvoedregel der opvoedregels: opvoeden is voorleven. En dat is met geloofsopvoeding niet anders. Bid jij weleens waar je kind bij is? Praten jullie thuis over het geloof? Grote kans dat je kind je nadoet. De HGJB ontwikkelde gespreksmateriaal dat je hierbij helpt. Op hun site vraag je een gratis proefpakket aan.
  • Lekker kletsen. Met alleen een bijbelverhaal na het eten red je het niet, dat snappen we allemaal. Maar écht praten over geloof is toch wel moeilijk. Op de website MijnKerk vind je leuke gesprekskaartjes die het kletsen op gang brengen. Je krijgt er ook nog fijne tips bij.
  • Online workshop. Op 7 oktober organiseert de HGJB in het kader van de Week van de Opvoeding een gratis online workshop over het aangaan van het (geloofs)gesprek met kinderen en tieners. Je kunt je nog aanmelden tot 7 oktober 16.oo uur.
  • Speel een spel. In het spel Het Goede Verhaal van Jong Protestant komen bekende en onbekende bijbelverhalen voorbij. Je bestelt het spel gratis op de site.
Delen:
Terug naar nieuwsoverzicht