Vredesweek Zwolle

Nieuws

De Vredesweek – elk jaar in Nederland rondom de Internationale dag van de Vrede – vindt plaats van 18 t/m 26 september. Ook in Zwolle staan we met tal van activiteiten stil bij vrede, bij wat vrede betekent en hoe we nieuwe, vreedzame, verbindingen leggen tussen mensen. 

‘Inclusief samenleven, jij hoort erbij!’ is het thema van de Vredesweek 2021. Iedereen kent wel het gevoel er even niet bij te horen en te worden uitgesloten. Sommigen ervaren dat ze stelselmatig niet gehoord worden en dat ze geen onderdeel uitmaken van een groter geheel. Deze uitsluiting ligt diep verankerd in onze maatschappij. Er is pas sprake van vrede als er recht wordt gedaan aan iedereen. Tijdens de Vredesweek zullen er ook in Zwolle allerlei activiteiten zijn om bij Zwollenaren het denken over vrede en inclusiviteit te bevorderen en om nieuwe verbindingen te leggen tussen mensen.

Walk of peace
De openingsactiviteit van de Vredesweek is de ‘Walk of Peace’, zaterdag 18 september. Wandelend verken je de wijk Dieze en kom je in contact met wijkbewoners en organisaties. Mensen die minder makkelijk lopen, kunnen de route per fiets afleggen. De Walk of Peace start om 13.30 uur bij Openbare Basisschool de Springplank, Beukenstraat 83. Voor meer informatie en aanmelden kijk je op de site van het Vredesplatform Zwolle.

Oecumenische Vredesviering
Zondag 19 september vindt de Oecumenische Vredesviering plaats, om 19.00 uur in de Onze Lieve Vrouwenbasiliek. Betrokken kerken zijn de Thomas a Kempisparochie, de lutherse gemeente, de basisgemeente de Werkplaats, de doopsgezinde en de remonstrantse gemeente en de Oosterkerk. Vanaf maandag 13 september om 08.00 uur kun je hier een plekje reserveren.

De Vredesweek wordt georganiseerd door Vredesplatform Zwolle, een initiatief van onder meer verschillende Zwolse geloofsgemeenschappen. Meer weten over de Vredesweek en de verschillende activiteiten? Ga dan naar vredesplatformzwolle.nl

Meer nieuws

Nieuws

Excursie Amsterdam op 29 mei: Portugese Joden

De Zwolse commissie Kerk en Israël organiseert op woensdag 29 mei een excursie, waarbij aandacht is voor de Portugese Joden in Nederland. Om 9.15 uur is het vertrek: met de bus naar Amsterdam, waar om ongeveer 10.30 uur koffie of thee wordt gedronken in het museumcafé van het Joods Cultureel Kwartier. Daarna is er een…

Nieuws

Een avond over Dirk van Herxen op 21 mei met Mink de Vries

Wanneer je van Zwolle naar Deventer rijdt kom je langs Windesheim en Herxen. Kleine dorpen waar je zomaar voorbij rijdt, terwijl de namen van deze dorpen ooit kloosterlingen uit heel Europa naar onze regio lokten. Zowel de plaats Windesheim, als Dirk van Herxen (1381–1457) uit Herxen, hebben een grote rol gespeeld binnen de Moderne Devotie…

Nieuws

Michaëlsvieringen in de Grote Kerk op 14 en 21 april

Zondag 14 april is er om 17.00 uur een Michaëlsviering in de Grote Kerk. Voorganger is ds. Henk Vijver. De komende weken lezen we een tekst uit een brief van Paulus die in het licht van Pasen de wereld intrekt, 1 Korintiërs 1:4-9. Met medewerking van enkele leden van de Michaëlscantorij o.l.v. cantor/organist Toon Hagen….