Nieuws

Vredesweek Zwolle

Plaatsingsdatum: 26 augustus 2021

De Vredesweek – elk jaar in Nederland rondom de Internationale dag van de Vrede – vindt plaats van 18 t/m 26 september. Ook in Zwolle staan we met tal van activiteiten stil bij vrede, bij wat vrede betekent en hoe we nieuwe, vreedzame, verbindingen leggen tussen mensen. 

‘Inclusief samenleven, jij hoort erbij!’ is het thema van de Vredesweek 2021. Iedereen kent wel het gevoel er even niet bij te horen en te worden uitgesloten. Sommigen ervaren dat ze stelselmatig niet gehoord worden en dat ze geen onderdeel uitmaken van een groter geheel. Deze uitsluiting ligt diep verankerd in onze maatschappij. Er is pas sprake van vrede als er recht wordt gedaan aan iedereen. Tijdens de Vredesweek zullen er ook in Zwolle allerlei activiteiten zijn om bij Zwollenaren het denken over vrede en inclusiviteit te bevorderen en om nieuwe verbindingen te leggen tussen mensen.

Walk of peace
De openingsactiviteit van de Vredesweek is de ‘Walk of Peace’, zaterdag 18 september. Wandelend verken je de wijk Dieze en kom je in contact met wijkbewoners en organisaties. Mensen die minder makkelijk lopen, kunnen de route per fiets afleggen. De Walk of Peace start om 13.30 uur bij Openbare Basisschool de Springplank, Beukenstraat 83. Voor meer informatie en aanmelden kijk je op de site van het Vredesplatform Zwolle.

Oecumenische Vredesviering
Zondag 19 september vindt de Oecumenische Vredesviering plaats, om 19.00 uur in de Onze Lieve Vrouwenbasiliek. Betrokken kerken zijn de Thomas a Kempisparochie, de lutherse gemeente, de basisgemeente de Werkplaats, de doopsgezinde en de remonstrantse gemeente en de Oosterkerk. Vanaf maandag 13 september om 08.00 uur kun je hier een plekje reserveren.

De Vredesweek wordt georganiseerd door Vredesplatform Zwolle, een initiatief van onder meer verschillende Zwolse geloofsgemeenschappen. Meer weten over de Vredesweek en de verschillende activiteiten? Ga dan naar vredesplatformzwolle.nl

Delen:
Terug naar nieuwsoverzicht