Vredesweek in Zwolle van 14 tot 22 september

Nieuws

In de landelijke Vredesweek van 14 tot en met 22 september is er in Zwolle een uitgebreid programma met activiteiten. Ze dragen bij om samen stil te staan, na te denken en bezig te zijn met vrede. Op dit moment, met zoveel oorlog dichtbij en veraf, is dit volgens Vredesplatform Zwolle meer dan ooit nodig. Met onder meer op de Internationale dag van Vrede (21 september) een Vredeswandeling in de Wijk Kamperpoort.

  • Zaterdag 14 september is er om 11.00 uur meditatieve aandacht voor vrede en om 19.00 uur een mensenrechtenwandeling door de binnenstad van Zwolle.
  • Zondag 15 september om 9.30 uur een Vredesviering in de OLV Basiliek (Peperbuskerk) en om 17.00 uur een Vredesversper in de Grote Kerk.
  • Maandag 16 september een lezing door vredesactivist Frits ter Kuile om 19.30 uur in de Doopsgezinde kerk.
  • Dinsdag 17 september om 17.30 uur: gesprek, ontmoeting en zingen rond het thema vrede in de Lutherse kerk. En om 20.00 uur in het Humanistisch Café de film ‘Als ik mijn ogen sluit – Leven met de Japanse kampen’.
  • Donderdag 19 september om vanaf 19.00 uur Verhalencollectief Pluimage, verhalen afgewisseld met muziek, in de Oosterkerk.
  • Vrijdag 20 september om 10.00 uur koffie en ontmoeting bij het Brugwachtershuisje bij de Turfmarkt; 11.15 uur Lectio Divina over het thema vrede in de Plantagekerk en om 12.45 uur in deze locatie lunchpauze-meditatie en tenslotte om 19.00 uur Vredeszingen in de Dominicanenkerk.
  • Zaterdag 21 september: Walk of Peace in Kamperpoort om 13.30 uur;
  • Zondag 22 september: om 15.00 uur muzikale ontmoeting Apostolisch Genootschap (Pilotenlaan 1) rond vrede; om 16.00 uur een optocht met de Vredesengel van Elbertschool naar de Grote Kerk; en tenslotte om 17.00 uur Michaelsvredesviering in de Grote Kerk.

Alles is te lezen in een uitgebreid programma dat te vinden is op de website www.vredesplatformzwolle.com.

Laat je mee inspireren voor vrede.

Meer nieuws

Nieuws

Week van Moderne Devotie 14 t/m 21 september

Rondleidingen, bijeenkomsten en evenementen zijn er tijdens de Week van de Moderne Devotie van 14 tot en met 21 september in Zwolle en omstreken, in het kader van 650 jaar Moderne Devotie. Voor het programma met alle activiteiten, bekijk hier de digitale flyer of klik op de afbeelding.  

Nieuws

Samen voor de vrede. Nu! Oecumenische viering 15 september

Samen voor de vrede. Nu! Onder dit motto is er op zondag 15 september om 9.30 uur een oecumenische viering in de OLV Basiliek (Peperbuskerk) in Zwolle. Veel kerken in Zwolle zijn die zondag gesloten om juist in de basiliek samen met mensen uit andere kerken de vrede te vieren.  Vrede vieren en samen telkens…

Magazine

Thomas a Kempis komt terug in stripboek

Feestelijke presentatie op 17 september De musical De terugkeer van Thomas, die in november 2022 door leden van de Adventskerk- Oosterkerkgemeente onder grote publieke belangstelling in de Oosterkerk werd uitgevoerd, krijgt een bijzonder vervolg. Op basis van het script van deze musical heeft tekenaar Bernard Bos uit Heerde een stripboek gemaakt, in samenwerking met het…