Nieuws

Voorstelling ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’

Plaatsingsdatum: 24 maart 2023

Kees Posthumus, al jaren bekend als sprankelend en boeiend verhalenverteller, tevens theatermaker, treedt op woensdag 10 mei op in de Oosterkerk in Zwolle (Bagijnesingel, nabij Turfmarkt). Hij brengt daar de voorstelling ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’, samen met multi-muzikant Henk van Glabbeek. Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij – vrijwillige bijdrage.

In een afwisselende en vooral vrolijke voorstelling wordt met tal van verhalen en liedjes de schepping gevierd. Zorgen over de schepping komen aan bod en  het vizier is gericht op het bereiken van een duurzame toekomst.

Er klinken die avond in de Oosterkerk vanaf 20.00 uur verrassende nieuwe scheppingsverhalen en een groen-gelovige meezinger. Er wordt live gekookt en er we maken kennis met eco-fitness. Henk van Glabbeek omlijst dit alles met meditatieve oosterse muziek.

De voorstelling in Zwolle is gebaseerd op het  boek ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’, dat Kees Posthumus eerder schreef. Hij deed dat in opdracht van GroeneKerken. Momenteel zijn in Nederland meer dan 400 kerken aangesloten, ook meerdere kerken in Zwolle. Ook zijn er steeds meer groene synagogen en moskeeën. Niet zo gek, want wie gelooft dat de schepping een geschenk van God is, weet zich doorgaans geroepen daar ook goed voor te zorgen. Pleitbezorgers van duurzaamheid komen, zo is gebleken, uit verschillende geloofstradities.

Ben je erbij?

Je helpt de organisatie enorm door aan te geven dat je komt. Dat kan hier.

Een gezamenlijk initiatief van verschillende (Groene) Kerken in Zwolle: Oosterkerk, Adventskerk, Open Kring, Sionskerk, Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle, Koningskerk, Dominicanenkerk, Hoofdhof, Evangelisch-Lutherse Gemeente.

Delen:
Terug naar nieuwsoverzicht