Nieuws

Voor het eerst op vakantie

Plaatsingsdatum: 21 juli 2023

“Ik ben zo blij! Ik ga voor het eerst van mijn leven op vakantie en heb er zó’n zin in.” Dit Zwolse meisje van 9 kan het nog bijna niet geloven. Op vakantie! Samen met haar alleenstaande moeder, broertjes en zusjes. De Diaconie van de Protestantse Gemeente Zwolle maakt het mogelijk dat, net als dit meisje, jaarlijks tientallen mensen in armoede op vakantie kunnen. Ook deze zomer.

Naar zee

Eén van de vakantie-initiatieven is een samenwerking met de hervormde kerken op Ameland. Op een vakantiepark aan zee genieten 16 Zwolse gezinnen, elk een week, van een heerlijke vakantie. Iets dat met een inkomen rond het minimum anders niet mogelijk was.

De kerk uit, de stad in

Het woord diaconie betekent ‘dienen’: we brengen de woorden van de kerk in de praktijk. En daarom is de Diaconie er voor wie dat nodig heeft. Of je nu naar de kerk gaat of niet. Naast het organiseren van vakanties helpt de Diaconie jaarlijks meer dan 100 mensen in Zwolle die niet meer in hun broodnodige levensbehoeften kunnen voorzien. En ondersteunt het mensen die door een hoge rekening hun energielasten niet kunnen betalen.

Ontdek op de website meer mooie projecten van de Diaconie. Ook helpen? U kunt een gift overmaken op bankrekening NL12 RABO 0373 7399 66 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Zwolle.

Delen:
Terug naar nieuwsoverzicht