Theologisch Eetcafé

Nieuws

Samen aan tafel en met elkaar in gesprek. Dit seizoen bieden verschillende kerkgebouwen in Zwolle ruimte en tijd. Het thema is ‘De zeven werken van barmhartigheid’. Op woensdag 9 november ben je van harte welkom in de Oosterkerk! Deze keer is justitiepastor Maaike Broeksema gast aan tafel om met mede-eters in gesprek te gaan over ‘Gevangenen bezoeken’. Eet, luister en praat mee! Weet je welkom, maar geef je van te voren op!

Tijd: 18:00-19:30u (inloop vanaf 17:30u)

Plaats: Zalencentrum Bagijnehof van de Oosterkerk

Kosten: € 7,50 pp incl. vegetarische maaltijd

Aanmelden: Uiterlijk zondag 6 november via eetcafepknzwolle@gmail.com

Gastvrouw: Ds. Nelleke Eygenraam

Informatie: dseygenraam@adventskerk.nl

Meer nieuws

PKN Zwolle

Vrede vinden in gevangenschap – hoe doe je dat?

Schuin tegenover Tuinland in Zwolle-Zuid staat een bijzonder gebouw met rode stenen: de penitentiaire inrichting (PI) Zwolle. Bijzonder aan deze gevangenis is dat er (gescheiden) zowel mannen als vrouwen zitten, verspreid over verschillende afdelingen. Waaronder een ISD-afdeling (voor veelplegers), een extra zorgvoorziening en een afdeling voor vrouwelijke terroristen. Ook is er een penitentiair psychiatrisch centrum….

Magazine

Ontvang vrede en deel die uit!

“Er is veel onrust om ons heen. In het Midden-Oosten, in Oekraïne en op zoveel andere plekken kunnen mensen niet zorgeloos leven. Dat geldt trouwens ook voor mensen dichtbij, misschien wel voor u, voor jou, dat er vooral zorg en onrust in het leven is.” Een overweging van ds. Gert-Jan Codée, predikant van de Jeruzalemkerk….

Magazine

Weiger een vijand te zijn!

Column uit Gaandeweg, zomernummer 2024. Ondanks de moeilijke omstandigheden en voortdurende dreiging van landonteigening, stelt de familie Nassar zich op een geweldloze en creatieve manier op. Dat doen zij in het voetspoor van Jezus met als motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’. De Palestijns-christelijke familie runt ‘Tent of Nations’, een educatieve boerderij en tevens vredesproject…