Stinskids in november

Nieuws

Stinskids in november: Filmpjes, verhalen, liedjes & opdrachten van Vertel het maar

Hoi Stinskids,

Ook deze maand zijn er weer Bijbelverhalen en van alles daar omheen van Vertel-het-maar.

De verhalen worden meestal niet meer verteld in een speciaal Vertel-het-maar filmpje, maar er staan allerlei verschillende filmpjes klaar over het verhaal van elke zondag. Alles staat handig bij elkaar op https://vertelhetmaar.nl/thuis-materiaal/ . Je kunt daar een gratis account voor aanmaken. (Je kunt daar ook meer ideeën vinden voor liedjes, en uitleg van de bijbelteksten voor volwassenen enz.). Als het goed is vind je de verhalen en filmpjes ook via de links in de verhalen- en film-bestanden hier op de Stinskerk-website. Het eerste verhaal is steeds geschreven voor de middenbouw. Het boven- en onderbouwverhaal staat er meteen achter.

In de bestanden met werkjes staan ook ideeën voor liedjes en spelletjes. De werkjes kun je thuis printen. Je kunt natuurlijk ook het plaatje printen als kleurplaat.

Veel plezier!

Groeten van de Stinskidsleiding

PS voor ouders en andere volwassenen: We willen natuurlijk graag weer met de Stinskids in de zalen zodra het weer kan. We hebben wel extra leiding nodig! Graag 1 of 2 personen of duo’s. Als er meer mensen aanmelden is dat niet erg, dan kunnen Stinskidsleiders naar de tienerdienst. Je bent hard nodig! Het is maar (pakweg) 1x per maand! Of nog minder vaak, bij veel aanmeldingen ; – )

Meer nieuws

PKN Zwolle

Vrede vinden in gevangenschap – hoe doe je dat?

Schuin tegenover Tuinland in Zwolle-Zuid staat een bijzonder gebouw met rode stenen: de penitentiaire inrichting (PI) Zwolle. Bijzonder aan deze gevangenis is dat er (gescheiden) zowel mannen als vrouwen zitten, verspreid over verschillende afdelingen. Waaronder een ISD-afdeling (voor veelplegers), een extra zorgvoorziening en een afdeling voor vrouwelijke terroristen. Ook is er een penitentiair psychiatrisch centrum….

Magazine

Ontvang vrede en deel die uit!

“Er is veel onrust om ons heen. In het Midden-Oosten, in Oekraïne en op zoveel andere plekken kunnen mensen niet zorgeloos leven. Dat geldt trouwens ook voor mensen dichtbij, misschien wel voor u, voor jou, dat er vooral zorg en onrust in het leven is.” Een overweging van ds. Gert-Jan Codée, predikant van de Jeruzalemkerk….

Magazine

Weiger een vijand te zijn!

Column uit Gaandeweg, zomernummer 2024. Ondanks de moeilijke omstandigheden en voortdurende dreiging van landonteigening, stelt de familie Nassar zich op een geweldloze en creatieve manier op. Dat doen zij in het voetspoor van Jezus met als motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’. De Palestijns-christelijke familie runt ‘Tent of Nations’, een educatieve boerderij en tevens vredesproject…