Stinskids in november

Nieuws

Stinskids in november: Filmpjes, verhalen, liedjes & opdrachten van Vertel het maar

Hoi Stinskids,

Ook deze maand zijn er weer Bijbelverhalen en van alles daar omheen van Vertel-het-maar.

De verhalen worden meestal niet meer verteld in een speciaal Vertel-het-maar filmpje, maar er staan allerlei verschillende filmpjes klaar over het verhaal van elke zondag. Alles staat handig bij elkaar op https://vertelhetmaar.nl/thuis-materiaal/ . Je kunt daar een gratis account voor aanmaken. (Je kunt daar ook meer ideeën vinden voor liedjes, en uitleg van de bijbelteksten voor volwassenen enz.). Als het goed is vind je de verhalen en filmpjes ook via de links in de verhalen- en film-bestanden hier op de Stinskerk-website. Het eerste verhaal is steeds geschreven voor de middenbouw. Het boven- en onderbouwverhaal staat er meteen achter.

In de bestanden met werkjes staan ook ideeën voor liedjes en spelletjes. De werkjes kun je thuis printen. Je kunt natuurlijk ook het plaatje printen als kleurplaat.

Veel plezier!

Groeten van de Stinskidsleiding

PS voor ouders en andere volwassenen: We willen natuurlijk graag weer met de Stinskids in de zalen zodra het weer kan. We hebben wel extra leiding nodig! Graag 1 of 2 personen of duo’s. Als er meer mensen aanmelden is dat niet erg, dan kunnen Stinskidsleiders naar de tienerdienst. Je bent hard nodig! Het is maar (pakweg) 1x per maand! Of nog minder vaak, bij veel aanmeldingen ; – )

Meer nieuws

Nieuws

Excursie Amsterdam op 29 mei: Portugese Joden

De Zwolse commissie Kerk en Israël organiseert op woensdag 29 mei een excursie, waarbij aandacht is voor de Portugese Joden in Nederland. Om 9.15 uur is het vertrek: met de bus naar Amsterdam, waar om ongeveer 10.30 uur koffie of thee wordt gedronken in het museumcafé van het Joods Cultureel Kwartier. Daarna is er een…

Nieuws

Een avond over Dirk van Herxen op 21 mei met Mink de Vries

Wanneer je van Zwolle naar Deventer rijdt kom je langs Windesheim en Herxen. Kleine dorpen waar je zomaar voorbij rijdt, terwijl de namen van deze dorpen ooit kloosterlingen uit heel Europa naar onze regio lokten. Zowel de plaats Windesheim, als Dirk van Herxen (1381–1457) uit Herxen, hebben een grote rol gespeeld binnen de Moderne Devotie…

Nieuws

Michaëlsvieringen in de Grote Kerk op 14 en 21 april

Zondag 14 april is er om 17.00 uur een Michaëlsviering in de Grote Kerk. Voorganger is ds. Henk Vijver. De komende weken lezen we een tekst uit een brief van Paulus die in het licht van Pasen de wereld intrekt, 1 Korintiërs 1:4-9. Met medewerking van enkele leden van de Michaëlscantorij o.l.v. cantor/organist Toon Hagen….