Samen voor de vrede. Nu! Oecumenische viering 15 september

Nieuws

Samen voor de vrede. Nu! Onder dit motto is er op zondag 15 september om 9.30 uur een oecumenische viering in de OLV Basiliek (Peperbuskerk) in Zwolle. Veel kerken in Zwolle zijn die zondag gesloten om juist in de basiliek samen met mensen uit andere kerken de vrede te vieren. 

Vrede vieren en samen telkens weer op pad gaan om een nieuwe ruimte van liefde en vrede binnen te treden. En anderen daarin mee te nemen. Of zelfs voor te gaan.

Vandaag de dag is die beweging in de wereld van groot belang. En is het waardevol dat de kerk een plek is waar die gerichtheid en bezinning op vrede plaats kan vinden en het geloof die beweging gaande houdt.

Ga nu mee – samen voor de vrede.

Ga elke dag opnieuw mee.

Zondag 15 september 2024, in de Basiliek van Zwolle, om 9.30 uur. Iedereen welkom!

Oppas en kindernevendienst vinden plaats in de Lutherse Kerk van Zwolle, op loopafstand van de Basiliek – Koestraat 2-4, maar de ingang is via de achteringang, Potgieter singel, op het plein. Na de viering is het ook mogelijk om daar koffie en thee te drinken en elkaar te ontmoeten.

De viering wordt voorbereid door leden van de Thomas à Kempisparochie, de Adventskerk-Oosterkerk, de Doopsgezinde en Remonstrantse Kerk, de Basisgemeenschap en de Lutherse gemeente.

Meer nieuws

Nieuws

Week van Moderne Devotie 14 t/m 21 september

Rondleidingen, bijeenkomsten en evenementen zijn er tijdens de Week van de Moderne Devotie van 14 tot en met 21 september in Zwolle en omstreken, in het kader van 650 jaar Moderne Devotie. Voor het programma met alle activiteiten, bekijk hier de digitale flyer of klik op de afbeelding.  

Nieuws

Vredesweek in Zwolle van 14 tot 22 september

In de landelijke Vredesweek van 14 tot en met 22 september is er in Zwolle een uitgebreid programma met activiteiten. Ze dragen bij om samen stil te staan, na te denken en bezig te zijn met vrede. Op dit moment, met zoveel oorlog dichtbij en veraf, is dit volgens Vredesplatform Zwolle meer dan ooit nodig. Met onder meer op de…

Magazine

Thomas a Kempis komt terug in stripboek

Feestelijke presentatie op 17 september De musical De terugkeer van Thomas, die in november 2022 door leden van de Adventskerk- Oosterkerkgemeente onder grote publieke belangstelling in de Oosterkerk werd uitgevoerd, krijgt een bijzonder vervolg. Op basis van het script van deze musical heeft tekenaar Bernard Bos uit Heerde een stripboek gemaakt, in samenwerking met het…