Nieuws

Pinksteren, een riskant feest

Plaatsingsdatum: 26 mei 2023

Bijdrage van ds. René de Reuver, scriba van de generale synode van de PKN:

Hoe mooi het ook is om samen volop Pinksteren te vieren, dit feest brengt wel een risico met zich mee. Wie alles bij het oude wil houden, kan het pinksterfeest beter niet vieren.

Samen Pinksteren vieren

Tienduizenden christenen uit verschillende kerken komen deze pinksterdagen weer bijeen om het feest uitbundig te vieren tijdens de pinksterconferentie van . Ook in honderden kerken wordt het feest volop gevierd. Pinksteren is immers het feest van de Geest, van geestkracht, bezieling, lofprijzing en vreugde. Even genieten van de pinksterdagen in de kerk, op een festival, in de natuur of gewoon thuis.

Een riskant feest

Hoe mooi het ook is om samen volop Pinksteren te vieren, dit feest brengt wel een risico met zich mee. Pinksteren is namelijk een riskant feest. De Geest van God kan het leven, ook dat van u en mij, danig op z’n kop zetten. Een van de kenmerken van de Geest is dat deze niet alles bij het oude laat maar afbreekt en weer opbouwt. Wie alles bij het oude wil houden, die kan beter niet bidden om de Geest, die kan beter het pinksterfeest niet vieren.

Lees verder op de website van de Protestantse Kerk –>

Delen:
Terug naar nieuwsoverzicht