Open Kring is groene kerk

Nieuws

Wijkgemeente de Open Kring in Stadshagen mag zich officieel groene kerk noemen. Zondag 29 januari werd het bordje ‘groene kerk’ onthuld door diaken Henk Vos. 

De Open Kring ondernam al de nodige groene activiteiten. Zo besteedde de kerk aandacht aan Wereldvoedseldag. Ook organiseerde de Open Kring een duurzame fiets- en wandeltocht en een speciale kerkdienst op Earth Day. Werkgroep Groene Kerk van de Open Kring: “Door groene kerk te zijn, spreken we naar elkaar uit dat we graag bewust zorg willen dragen voor de Schepping, het klimaat, gerechtigheid en duurzaamheid. Dat we daarin elkaar ook helpen, stimuleren en samen zoeken naar mogelijkheden. Uit dankbaarheid en liefde voor God en alles wat Hij geschapen heeft.”

GroeneKerken is een initiatief van Kerk in Actie en de Maatschappij van Welstand. Het initiatief wil kerken stimuleren om te verduurzamen en groener te worden.

Binnen de Protestantse Gemeente Zwolle zijn ook de Adventskerk en de Sionskerk groene kerk.

Foto: Popke Alkema

Meer nieuws

PKN Zwolle

Vrede vinden in gevangenschap – hoe doe je dat?

Schuin tegenover Tuinland in Zwolle-Zuid staat een bijzonder gebouw met rode stenen: de penitentiaire inrichting (PI) Zwolle. Bijzonder aan deze gevangenis is dat er (gescheiden) zowel mannen als vrouwen zitten, verspreid over verschillende afdelingen. Waaronder een ISD-afdeling (voor veelplegers), een extra zorgvoorziening en een afdeling voor vrouwelijke terroristen. Ook is er een penitentiair psychiatrisch centrum….

Magazine

Ontvang vrede en deel die uit!

“Er is veel onrust om ons heen. In het Midden-Oosten, in Oekraïne en op zoveel andere plekken kunnen mensen niet zorgeloos leven. Dat geldt trouwens ook voor mensen dichtbij, misschien wel voor u, voor jou, dat er vooral zorg en onrust in het leven is.” Een overweging van ds. Gert-Jan Codée, predikant van de Jeruzalemkerk….

Magazine

Weiger een vijand te zijn!

Column uit Gaandeweg, zomernummer 2024. Ondanks de moeilijke omstandigheden en voortdurende dreiging van landonteigening, stelt de familie Nassar zich op een geweldloze en creatieve manier op. Dat doen zij in het voetspoor van Jezus met als motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’. De Palestijns-christelijke familie runt ‘Tent of Nations’, een educatieve boerderij en tevens vredesproject…