Open Kring gaat op hartstocht

Nieuws

Na een jaar waarin we elkaar weinig konden zien, wordt het hoog tijd voor een beetje liefdevolle verbinding. Dat vonden ze bij wijkgemeente de Open Kring ook. Sinds Pinksteren gaan er daarom 6 hartendozen de gemeente rond. In elke doos zit een klein cadeautje dat je als ontvanger mag houden. Voordat je iemand anders met de doos verrast, stop je er eerst een nieuw cadeautje in.

Benieuwd naar de tocht van de hartendozen?

Het leuke is: je kunt de hartstochten volgen! Op deze site zie je precies waar iedere doos is en welke tocht hij aflegt. De hartendozen gaan tot in de Adventstijd rond.

Op heel veel hartstocht!

Meer nieuws

PKN Zwolle

Vrede vinden in gevangenschap – hoe doe je dat?

Schuin tegenover Tuinland in Zwolle-Zuid staat een bijzonder gebouw met rode stenen: de penitentiaire inrichting (PI) Zwolle. Bijzonder aan deze gevangenis is dat er (gescheiden) zowel mannen als vrouwen zitten, verspreid over verschillende afdelingen. Waaronder een ISD-afdeling (voor veelplegers), een extra zorgvoorziening en een afdeling voor vrouwelijke terroristen. Ook is er een penitentiair psychiatrisch centrum….

Magazine

Ontvang vrede en deel die uit!

“Er is veel onrust om ons heen. In het Midden-Oosten, in Oekraïne en op zoveel andere plekken kunnen mensen niet zorgeloos leven. Dat geldt trouwens ook voor mensen dichtbij, misschien wel voor u, voor jou, dat er vooral zorg en onrust in het leven is.” Een overweging van ds. Gert-Jan Codée, predikant van de Jeruzalemkerk….

Magazine

Weiger een vijand te zijn!

Column uit Gaandeweg, zomernummer 2024. Ondanks de moeilijke omstandigheden en voortdurende dreiging van landonteigening, stelt de familie Nassar zich op een geweldloze en creatieve manier op. Dat doen zij in het voetspoor van Jezus met als motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’. De Palestijns-christelijke familie runt ‘Tent of Nations’, een educatieve boerderij en tevens vredesproject…