Mariska van Beusichem neemt afscheid als Zwolse stadspastor

Nieuws

Na vier jaar stadspastor te zijn geweest, zegt dominee Mariska van Beusichem haar werk in Zwolle gedag. U bent van harte welkom in de viering op 4 oktober om 17.00 uur in de Grote Kerk waar zij officieel afscheid neemt.

Vol overtuiging bouwde Mariska als stadspastor samen met de Zwollenaren aan een leefbare stad. “Ik hoef God niet te brengen in Zwolle, Hij is er al. God gebeurt hier en nu”, vertelde Marika bij haar aanstelling. “Ik wil juist mensen op weg helpen God te zien of de Bijbel te lezen.”

Zwolse Bijbel
En het bleef niet bij de Bijbel lézen! In navolging van de Moderne Devoten schreven bijna 1500 Zwollenaren in het afgelopen anderhalf jaar de Bijbel over. Van dit Zwolse Bijbel Project neemt Mariska nog geen afscheid. “De klus is bijna geklaard en ik maak me graag sterk om de handgeschreven Zwolse Bijbel ook echt te laten uitgeven.”

Onvergetelijk
Mariska kijkt met dankbaarheid terug op haar tijd in Zwolle: “Ik werkte hier met heel veel plezier en ontmoette fantastische mensen. Ik ben dankbaar voor alle mooie gesprekken, de hartelijkheid en de inspiratie die ik mocht ontvangen. Voor mij onvergetelijk! Wat ik leerde in Zwolle komt nu goed van pas bij mijn werk als predikant in Utrecht.”

De viering waarin dominee Mariska van Beusichem afscheid neemt als stadspastor is op zondag 4 oktober om 17.00 uur in de Grote Kerk in Zwolle. 

Meer nieuws

Nieuws

Excursie Amsterdam op 29 mei: Portugese Joden

De Zwolse commissie Kerk en Israël organiseert op woensdag 29 mei een excursie, waarbij aandacht is voor de Portugese Joden in Nederland. Om 9.15 uur is het vertrek: met de bus naar Amsterdam, waar om ongeveer 10.30 uur koffie of thee wordt gedronken in het museumcafé van het Joods Cultureel Kwartier. Daarna is er een…

Nieuws

Een avond over Dirk van Herxen op 21 mei met Mink de Vries

Wanneer je van Zwolle naar Deventer rijdt kom je langs Windesheim en Herxen. Kleine dorpen waar je zomaar voorbij rijdt, terwijl de namen van deze dorpen ooit kloosterlingen uit heel Europa naar onze regio lokten. Zowel de plaats Windesheim, als Dirk van Herxen (1381–1457) uit Herxen, hebben een grote rol gespeeld binnen de Moderne Devotie…

Nieuws

Michaëlsvieringen in de Grote Kerk op 14 en 21 april

Zondag 14 april is er om 17.00 uur een Michaëlsviering in de Grote Kerk. Voorganger is ds. Henk Vijver. De komende weken lezen we een tekst uit een brief van Paulus die in het licht van Pasen de wereld intrekt, 1 Korintiërs 1:4-9. Met medewerking van enkele leden van de Michaëlscantorij o.l.v. cantor/organist Toon Hagen….