Mariska van Beusichem neemt afscheid als Zwolse stadspastor

Nieuws

Na vier jaar stadspastor te zijn geweest, zegt dominee Mariska van Beusichem haar werk in Zwolle gedag. U bent van harte welkom in de viering op 4 oktober om 17.00 uur in de Grote Kerk waar zij officieel afscheid neemt.

Vol overtuiging bouwde Mariska als stadspastor samen met de Zwollenaren aan een leefbare stad. “Ik hoef God niet te brengen in Zwolle, Hij is er al. God gebeurt hier en nu”, vertelde Marika bij haar aanstelling. “Ik wil juist mensen op weg helpen God te zien of de Bijbel te lezen.”

Zwolse Bijbel
En het bleef niet bij de Bijbel lézen! In navolging van de Moderne Devoten schreven bijna 1500 Zwollenaren in het afgelopen anderhalf jaar de Bijbel over. Van dit Zwolse Bijbel Project neemt Mariska nog geen afscheid. “De klus is bijna geklaard en ik maak me graag sterk om de handgeschreven Zwolse Bijbel ook echt te laten uitgeven.”

Onvergetelijk
Mariska kijkt met dankbaarheid terug op haar tijd in Zwolle: “Ik werkte hier met heel veel plezier en ontmoette fantastische mensen. Ik ben dankbaar voor alle mooie gesprekken, de hartelijkheid en de inspiratie die ik mocht ontvangen. Voor mij onvergetelijk! Wat ik leerde in Zwolle komt nu goed van pas bij mijn werk als predikant in Utrecht.”

De viering waarin dominee Mariska van Beusichem afscheid neemt als stadspastor is op zondag 4 oktober om 17.00 uur in de Grote Kerk in Zwolle. 

Meer nieuws

PKN Zwolle

Vrede vinden in gevangenschap – hoe doe je dat?

Schuin tegenover Tuinland in Zwolle-Zuid staat een bijzonder gebouw met rode stenen: de penitentiaire inrichting (PI) Zwolle. Bijzonder aan deze gevangenis is dat er (gescheiden) zowel mannen als vrouwen zitten, verspreid over verschillende afdelingen. Waaronder een ISD-afdeling (voor veelplegers), een extra zorgvoorziening en een afdeling voor vrouwelijke terroristen. Ook is er een penitentiair psychiatrisch centrum….

Magazine

Ontvang vrede en deel die uit!

“Er is veel onrust om ons heen. In het Midden-Oosten, in Oekraïne en op zoveel andere plekken kunnen mensen niet zorgeloos leven. Dat geldt trouwens ook voor mensen dichtbij, misschien wel voor u, voor jou, dat er vooral zorg en onrust in het leven is.” Een overweging van ds. Gert-Jan Codée, predikant van de Jeruzalemkerk….

Magazine

Weiger een vijand te zijn!

Column uit Gaandeweg, zomernummer 2024. Ondanks de moeilijke omstandigheden en voortdurende dreiging van landonteigening, stelt de familie Nassar zich op een geweldloze en creatieve manier op. Dat doen zij in het voetspoor van Jezus met als motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’. De Palestijns-christelijke familie runt ‘Tent of Nations’, een educatieve boerderij en tevens vredesproject…