Many Nations, One People! Interculturele samenkomst 7 juli

Nieuws

In de regio Zwolle leven meer dan 115 nationaliteiten op een ontspannen manier met elkaar samen. Maar ook wel grotendeels langs elkaar heen. Juist in de kerk ontmoeten we elkaar als broers en zussen, uit elke stam en natie. Wij willen elkaar graag ontmoeten tijdens een interculturele samenkomst op zondagavond 7 juli, Sionskerk Glanerbeek 10 te Zwolle.

Openbaring 7:9 & 10a: ‘Hierna zag ik dit: een onafzienbare menigte, die niemand tellen kon, uit alle landen en volken, van elke stam en taal. In het wit gekleed en met palmtakken in hun hand stonden ze voor de troon en voor het lam. Luid riepen ze: ‘De redding komt van onze God, die op de troon zit, en van het lam!’

– Many nations, one people! –

We zijn allemaal gelijk, in het wit gekleed, we staan allemaal voor het Lam. We zijn ook heel verschillend. We worden niet een massa, maar we kunnen van elkaar genieten en van elkaar leren.

Op zondag 7 juli komen we samen in een interculturele samenkomst in de Sionskerk. Om 15.00 uur binnenwandelen, om 15:30 uur gaan we starten en om 17.00 uur ronden we de samenkomst af. Na de samenkomst gaan we samen eten. Neem je ook iets te eten en te drinken mee? Dan bouwen we een intercultureel diner!

Heb je vragen? Neem gerust contact op!

Het organiserend comité:

Pieter Messelink – 06 28 17 16 90
Ds. Hélène Evers – 06 34 25 74 05
Ds. Munawar Massih – 06 84 68 19 17
Ds. Hany Ghattas – 06 57 62 29 83
Michiel Epema – 06 38 85 6488

Meer nieuws

PKN Zwolle

Vrede vinden in gevangenschap – hoe doe je dat?

Schuin tegenover Tuinland in Zwolle-Zuid staat een bijzonder gebouw met rode stenen: de penitentiaire inrichting (PI) Zwolle. Bijzonder aan deze gevangenis is dat er (gescheiden) zowel mannen als vrouwen zitten, verspreid over verschillende afdelingen. Waaronder een ISD-afdeling (voor veelplegers), een extra zorgvoorziening en een afdeling voor vrouwelijke terroristen. Ook is er een penitentiair psychiatrisch centrum….

Magazine

Ontvang vrede en deel die uit!

“Er is veel onrust om ons heen. In het Midden-Oosten, in Oekraïne en op zoveel andere plekken kunnen mensen niet zorgeloos leven. Dat geldt trouwens ook voor mensen dichtbij, misschien wel voor u, voor jou, dat er vooral zorg en onrust in het leven is.” Een overweging van ds. Gert-Jan Codée, predikant van de Jeruzalemkerk….

Magazine

Weiger een vijand te zijn!

Column uit Gaandeweg, zomernummer 2024. Ondanks de moeilijke omstandigheden en voortdurende dreiging van landonteigening, stelt de familie Nassar zich op een geweldloze en creatieve manier op. Dat doen zij in het voetspoor van Jezus met als motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’. De Palestijns-christelijke familie runt ‘Tent of Nations’, een educatieve boerderij en tevens vredesproject…