Kerstpakkettenactie: klus mee!

Nieuws

Het is een uitdaging, maar samen gaat het lukken: 2.800 kerstpakketten maken voor sociale minima in Zwolle. Maar liefst 700 vrijwilligers klaren de klus, georganiseerd door KerstZwolle. Doe je mee?

Op de klussenlijst zie je alle klussen waar nog handen voor nodig zijn. Elke klus kost maximaal 2 uur van je tijd. In dit filmpje ontdek je wat de klussen inhouden:

Doneren

Liever geen klus doen, maar wil je de actie wel steunen? Doe dan online boodschappen voor een kerstpakket in de webshop. Of geef via een Tikkie, scan hiervoor deze QR-code:

De kerstpakketten van KerstZwolle worden uitgedeeld door de Voedselbank, daklozenopvang Stichting Vrienden van de Herberg en andere Zwolse sociale instellingen.

Meer nieuws

PKN Zwolle

Vrede vinden in gevangenschap – hoe doe je dat?

Schuin tegenover Tuinland in Zwolle-Zuid staat een bijzonder gebouw met rode stenen: de penitentiaire inrichting (PI) Zwolle. Bijzonder aan deze gevangenis is dat er (gescheiden) zowel mannen als vrouwen zitten, verspreid over verschillende afdelingen. Waaronder een ISD-afdeling (voor veelplegers), een extra zorgvoorziening en een afdeling voor vrouwelijke terroristen. Ook is er een penitentiair psychiatrisch centrum….

Magazine

Ontvang vrede en deel die uit!

“Er is veel onrust om ons heen. In het Midden-Oosten, in Oekraïne en op zoveel andere plekken kunnen mensen niet zorgeloos leven. Dat geldt trouwens ook voor mensen dichtbij, misschien wel voor u, voor jou, dat er vooral zorg en onrust in het leven is.” Een overweging van ds. Gert-Jan Codée, predikant van de Jeruzalemkerk….

Magazine

Weiger een vijand te zijn!

Column uit Gaandeweg, zomernummer 2024. Ondanks de moeilijke omstandigheden en voortdurende dreiging van landonteigening, stelt de familie Nassar zich op een geweldloze en creatieve manier op. Dat doen zij in het voetspoor van Jezus met als motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’. De Palestijns-christelijke familie runt ‘Tent of Nations’, een educatieve boerderij en tevens vredesproject…