Kerstdienst op het grote scherm

Nieuws

De kerkdienst op 1e Kerstdag  vanuit de Adventskerk wordt uitgezonden via de stadszender van Zwolle. U kunt dus meevieren via uw grote TV scherm!

De kanalen waarop de dienst, vanaf 9.30 uur, te volgen is:

  • ZIGGO kanaal: 44
  • KPN kanaal: 1396
  • T-mobile kanaal 783

Het uitzenden van kerkdiensten via de stadszender is een nieuw initiatief van rtvfocuszwolle en de Adventskerk heeft met Kerst de primeur. Rtvfocuszwolle wil mensen die thuis de dienst willen volgen, maar geen internet hebben, tegemoet komen.

Meer nieuws

Nieuws

Excursie Amsterdam op 29 mei: Portugese Joden

De Zwolse commissie Kerk en Israël organiseert op woensdag 29 mei een excursie, waarbij aandacht is voor de Portugese Joden in Nederland. Om 9.15 uur is het vertrek: met de bus naar Amsterdam, waar om ongeveer 10.30 uur koffie of thee wordt gedronken in het museumcafé van het Joods Cultureel Kwartier. Daarna is er een…

Nieuws

Een avond over Dirk van Herxen op 21 mei met Mink de Vries

Wanneer je van Zwolle naar Deventer rijdt kom je langs Windesheim en Herxen. Kleine dorpen waar je zomaar voorbij rijdt, terwijl de namen van deze dorpen ooit kloosterlingen uit heel Europa naar onze regio lokten. Zowel de plaats Windesheim, als Dirk van Herxen (1381–1457) uit Herxen, hebben een grote rol gespeeld binnen de Moderne Devotie…

Nieuws

Michaëlsvieringen in de Grote Kerk op 14 en 21 april

Zondag 14 april is er om 17.00 uur een Michaëlsviering in de Grote Kerk. Voorganger is ds. Henk Vijver. De komende weken lezen we een tekst uit een brief van Paulus die in het licht van Pasen de wereld intrekt, 1 Korintiërs 1:4-9. Met medewerking van enkele leden van de Michaëlscantorij o.l.v. cantor/organist Toon Hagen….