Inspiratiekrant Gezamenlijk Zondagsblad (GZ)

Nieuws

In september begint een nieuw kerkelijk seizoen, met nieuwe initiatieven en nieuwe activiteiten. De inspiratiekrant van het Gezamenlijk Zondagsblad (GZ) besteedt hier volop aandacht aan. Ook zijn er nuttige tips en spraakmakende interviews te lezen. Men kan deze krant kosteloos bestellen.

Nog altijd zijn veel mensen bereid hun schouders onder kerkenwerk te zetten en zich daar volledig aan te wijden. De kerk is er voor de wereld en zal zich dus ook naar buiten toe willen presenteren. Om hier een steentje aan bij te dragen komt het Gezamenlijk Zondagsblad op zondag 9 september weer met een speciale editie: de inspiratiekrant.

Uitdelen

Dit jaar staat de krant in het teken van ‘Een goed gesprek’ en biedt inspirerende artikelen en veel kerkelijk nieuws. De inspiratiekrant wordt speciaal gemaakt om binnen, maar vooral ook buiten de kerk te verspreiden. Het benodigde aantal kan men bestellen via de site: www.gezamenlijkzondagsblad.nl
Het Gezamenlijk Zondagsblad voor de Protestantse Kerk in Drenthe, Overijssel en Flevoland wordt vervaardigd door Topic Creatieve Communicatie. Het zondagsblad informeert over ontwikkelingen in kerk, theologie en samenleving en houdt rekening met verscheidenheid binnen de kerken en de lezerskring.

Meer nieuws

PKN Zwolle

Vrede vinden in gevangenschap – hoe doe je dat?

Schuin tegenover Tuinland in Zwolle-Zuid staat een bijzonder gebouw met rode stenen: de penitentiaire inrichting (PI) Zwolle. Bijzonder aan deze gevangenis is dat er (gescheiden) zowel mannen als vrouwen zitten, verspreid over verschillende afdelingen. Waaronder een ISD-afdeling (voor veelplegers), een extra zorgvoorziening en een afdeling voor vrouwelijke terroristen. Ook is er een penitentiair psychiatrisch centrum….

Magazine

Ontvang vrede en deel die uit!

“Er is veel onrust om ons heen. In het Midden-Oosten, in Oekraïne en op zoveel andere plekken kunnen mensen niet zorgeloos leven. Dat geldt trouwens ook voor mensen dichtbij, misschien wel voor u, voor jou, dat er vooral zorg en onrust in het leven is.” Een overweging van ds. Gert-Jan Codée, predikant van de Jeruzalemkerk….

Magazine

Weiger een vijand te zijn!

Column uit Gaandeweg, zomernummer 2024. Ondanks de moeilijke omstandigheden en voortdurende dreiging van landonteigening, stelt de familie Nassar zich op een geweldloze en creatieve manier op. Dat doen zij in het voetspoor van Jezus met als motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’. De Palestijns-christelijke familie runt ‘Tent of Nations’, een educatieve boerderij en tevens vredesproject…