In touw voor Schoon Zwolle

Nieuws

Bepakt en bezakt met afvalgrijpers en vuilniszakken gaan leden van de Jeruzalemkerk voortaan iedere zaterdagochtend de wijk in. De Jeruzalemkerk doet mee aan Schoon Zwolle, de actie tegen zwerfvuil.

En het mes snijdt aan twee kanten! Assendorp wordt nog een stukje mooier en de kerk is zichtbaar in de wijk én ontvangt een bijdrage van de gemeente Zwolle.

De aftrap van de actie is zaterdag 19 maart, tijdens de Landelijke Opschoondag. Initiatief van verschillende gemeenten en ROVA. Ook zin om mee te doen aan deze grote voorjaarsschoonmaak? Neem dan een kijkje op mooi-schoon.nl 

Meer nieuws

PKN Zwolle

Vrede vinden in gevangenschap – hoe doe je dat?

Schuin tegenover Tuinland in Zwolle-Zuid staat een bijzonder gebouw met rode stenen: de penitentiaire inrichting (PI) Zwolle. Bijzonder aan deze gevangenis is dat er (gescheiden) zowel mannen als vrouwen zitten, verspreid over verschillende afdelingen. Waaronder een ISD-afdeling (voor veelplegers), een extra zorgvoorziening en een afdeling voor vrouwelijke terroristen. Ook is er een penitentiair psychiatrisch centrum….

Magazine

Ontvang vrede en deel die uit!

“Er is veel onrust om ons heen. In het Midden-Oosten, in Oekraïne en op zoveel andere plekken kunnen mensen niet zorgeloos leven. Dat geldt trouwens ook voor mensen dichtbij, misschien wel voor u, voor jou, dat er vooral zorg en onrust in het leven is.” Een overweging van ds. Gert-Jan Codée, predikant van de Jeruzalemkerk….

Magazine

Weiger een vijand te zijn!

Column uit Gaandeweg, zomernummer 2024. Ondanks de moeilijke omstandigheden en voortdurende dreiging van landonteigening, stelt de familie Nassar zich op een geweldloze en creatieve manier op. Dat doen zij in het voetspoor van Jezus met als motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’. De Palestijns-christelijke familie runt ‘Tent of Nations’, een educatieve boerderij en tevens vredesproject…