In De Swollenaer: Van betekenis zijn voor kinderen en jongeren

Nieuws

In Westenholte is de Vakantie Bijbel Club een begrip. Tijdens schoolvakanties staan de deuren van de Stinskerk open en komen tientallen kinderen om te knutselen, spelletjes te doen en naar verhalen te luisteren. Onlangs kwam daar een programma voor tieners en oudere jongeren bij. “We zijn blij dat het jeugd- en jongerenwerk na de coronacrisis weer mogelijk is,” zegt jeugdouderling Bianca Lubbers.

Na diverse activiteiten in kleinere groepjes, zitten ruim vijftig kinderen in een grote zaal vol slingers in de Stinskerk. Vrijwilliger Corine (36) staat voor de groep met broek omgekeerd aan en pet achterstevoren op haar hoofd. De vlag met ‘Vakantie Bijbel Club’ aan de muur, hangt op z’n kop. ‘Alles andersom’ is het thema. De kinderen zingen vrolijk liedjes mee en er wordt gebeden: voor een duurzame aarde, voor vrede en voor een zieke oma.

Chillen en sporten

Lucie van ’t Slot van de Stinskerk vertelt dat veel vrijwilligers de Vakantie Bijbel Club mogelijk maken. “We organiseren het samen met mensen uit andere kerken. De kinderen komen uit Westenholte en hebben een leuk programma.” Deze zomer is de Stinskerk ook uitvalsbasis voor activiteiten voor tieners van oudere jongeren door een team van Youth for Christ Zwolle. Jongeren van 10 tot 14 jaar chillen en sporten ‘s middags in het Stinspark en oudere jongeren doen dat ’s avonds.

“Dit is een plek waar je elkaar kunt vertrouwen”

Welkom

Onder een grote boom in het Stinspark staat een aanhanger met foto’s van de betrokken jongeren. Op deze warme en zomeravond is een groep jongens aan het voetballen. De meiden kletsen met elkaar. Naast de aanhangwagen staat een stoffen bank en liggen kussens. De sfeer is ontspannen. Medewerkers van Youth for Christ dragen een blauw t-shirt met hun voornaam erop. Ze doen ongedwongen mee en zijn al langer actief in de wijk. Freek van den Berg vertelt hoe hij met de anderen van Youth for Christ vanuit wederkerigheid een vertrouwensband opbouwt met deze jongeren die veel buiten zijn. Giovanni (18) beaamt dat: “Hier voel ik me thuis. Dit is een plek waar je elkaar kunt vertrouwen.”

De Stinskerk is één van de zes wijkkerken van de Protestantse Gemeente Zwolle. Ontdek de kerk op pknzwolle.nl/welkom

Dit artikel verscheen woensdag 21 september in weekblad De Swollenaer.
Foto: Arjan van der Scheer

Meer nieuws

Zwolse Passion op Goede Vrijdag in de Oosterkerk

In de Zwolse Oosterkerk is op Goede Vrijdag de uitvoering van de Zwolse Passion. Op vrijdag 29 maart om 19.30 uur is iedereen welkom om stil te staan bij het verhaal van Jezus, zijn lijden en sterven. De Oosterkerk bevindt zich aan de Bagijnesingel met de hoofdingang aan het Koewegje. Iedereen is van harte welkom….

Nieuws

Boekpresentatie ‘Levenslessen voor moderne devoten’ op 12 maart

De nieuwe vertaling van de ‘Levenslessen’ van Thomas a Kempis wordt op dinsdagavond 12 maart gepresenteerd. De presentatie en bespreking vindt plaats in het Wijkcentrum Jeruzalemkerk aan de Assendorperdijk 134. De avond wordt georganiseerd door het Ontmoetingshuis Moderne Devotie, ondersteund door de Stichting Thomas a Kempis, in samenwerking met vertaler en schrijver Jacques Koekkoek. Geïnteresseerden zijn…

Nieuws

“Bewogen om de Schepping?” Kerkdienst en schoonmaakactie op 17 maart

Onder de titel ‘Bewogen om de schepping’ is er een kerkdienst met aansluitend een schoonmaakactie op zondag 17 maart in de Open Kring in Stadshagen. De start is om 9.30 uur. “We zoeken naar balans in de lastige vragen over duurzaamheid en verantwoordelijkheid. We doen dit door te zingen, luisteren, spreken,” schrijven de organisatoren. Ds. Jan…