Nieuws

Fotowedstrijd moderne devotie

Plaatsingsdatum: 17 juli 2021

Waar denk jij aan bij ‘moderne devotie vandaag’? Zet het op de foto en win!

Moderne devotie: het klinkt misschien wat ouderwets. En tóch is de beweging die in de 14e eeuw op gang kwam, verrassend actueel. Moderne devotie ontstond vanuit een behoefte om vernieuwing van de kerk. De onvrede kwam in een tijd van veel armoede, honger en ziektes – terwijl priesters en religieuzen hun geestelijke taken verwaarloosden. De beweging kreeg de grootste bekendheid toen Thomas a Kempis in 1441 in Zwolle zijn boek De navolging van Christus schreef. Dit meest gelezen boek na de Bijbel  inspireerden velen, van Moeder Teresa tot Martin Luther King tot Hillary Clinton die zei dat ze er ten tijde van het presidentschap van haar man veel aan heeft gehad.

Springlevende spiritualiteit
Het Ontmoetingshuis Moderne Devotie, de pioniersplek van de Protestantse Gemeente Zwolle, daagt je uit om na te denken over ‘moderne devotie vandaag’, het jaarthema van het Ontmoetingshuis. Want de beweging gaat ten diepste over springlevende spiritualiteit: teruggaan naar de basis van het geloof, zelf nadenken en een weg kiezen, eenvoudig leven, omzien naar elkaar. Waaraan denk jij bij dit jaarthema? Een kerkgebouw, een brandende kaars, een opgaande zon, een lachend kind, een mooie bloem of… ?

Zo doe je mee
Stuur je mooiste drie foto’s voor 1 september op naar hanstissink@kpnmail.nl. Schrijf er in het kort bij waarom je juist deze foto instuurt en wat het beeld met moderne devotie te maken heeft. Het kernteam van het Ontmoetingshuis kiest de mooiste foto’s uit. De winnaars worden bekendgemaakt op de eerste bijeenkomst van het nieuwe seizoen op dinsdagavond 14 september. Deze avond zie je ook een expositie van de ingezonden foto’s. Via de Facebookpagina en de website van het Ontmoetingshuis blijf je op de hoogte van de fotowedstrijd.

Delen:
Terug naar nieuwsoverzicht