Engelenervaringen: reddende engel?

Nieuws

De redactie van ons magazine Gaandeweg vroeg mensen naar hun engelenervaring. Het leverde bijzondere, ontroerende en kwetsbare verhalen op. Vandaag de laatste: blijkt Myrna’s vriendin een reddende engel? 

Myrna Bokelman-Frits, lid van de Evangelisch-Lutherse Gemeente vertelt: “Ik woonde alleen en was zodanig ziek dat ik niet mocht werken. In de loop van deze periode, een bewuste dag, werd ik steeds zieker en had de conclusie getrokken dat dit mijn laatste dag was. Plotseling stonden er mensen in mijn slaapkamer. Wat was er gebeurd?

Foto: Tineke Vlaming

Een vriendin had sleutels van mijn huis. Zij kwam nooit onverwacht. Deze dag wilde ze mij verrassen en ging met de bus naar mij toe. Ik deed op haar aanbellen niet open. Zij ging naar binnen en heeft de ambulance gebeld. Door haar ingrijpen kwamen de ambulancebroeders en kwam ik weer bij mijn positieven. Twee weken later mocht ik het ziekenhuis verlaten. Als die vriendin geen engel is geweest, dan is zij toch aangestuurd door God in mijn belevingswereld.”

Tekst: Karin Vrieling
Het artikel ‘Engelenervaringen’ verscheen in Gaandeweg, u leest het magazine hier

Meer nieuws

Nieuws

“Woar bin ie d’r iene van?” – viering over identiteit

Het Ontmoetingshuis Moderne Devotie organiseert dit najaar drie laagdrempelige vieringen rondom identiteit en navolging in de regio. De tweede avond, zondag 19 november, staat in het teken van familie. Hoeveel invloed hebben onze bloedverwanten op onze identiteit en de keuzes die we maken? “Woar bin ie d’r iene van?” Zondag 19 november 19 – 20…

Nieuws

Ries Nieuwkoop: “Het Evangelie is tegenwind”

Zwollenaar Ries Nieuwkoop werd in 1973 bevestigd als predikant in Balk. Afgelopen zomer ging hij – precies vijftig jaar en één dag later – voor het laatst voor in dezelfde Friese gemeente. Ook die keer ging de preek over Mattheus 7:21, de tekst op de gevelsteen van de kerk in Balk (It Breahûs). Jan Nauta…