Engelenervaringen: De ziekenhuisengel

Nieuws

De redactie van ons magazine Gaandeweg vroeg mensen naar hun engelenervaring. Het leverde bijzondere, ontroerende en kwetsbare verhalen op. Zoals over deze engel in de nacht:

“Ineens stond ze daar, in het donker. Het was middenin de nacht. Ik lag al een tijdje in het ziekenhuis en kon niet slapen. In mijn hoofd tolden de gedachten rond. Ik lag maar te piekeren wat er in vredesnaam met me aan de hand was. Waarom knapte ik niet op? Waarom konden de artsen niet vinden waardoor ik me zo beroerd bleef voelen? Toen was ze daar. Een jonge verpleegkundige, eigenlijk nog een meisje. Ze zei: ‘Kunt u niet slapen?’ Ze kwam op de rand van mijn bed zitten en vroeg wat me dwars zat. Ik zei dat ik mijn gedachten niet kon ordenen. Dat ik mezelf volkomen kwijt was.

‘Cirkel van kleding’ in het Kröller-Müller Museum. Foto: Tineke Vlaming

Ze nam rustig de tijd met me te praten en ten slotte vroeg ze me wat ik thuis deed als ik niet kon slapen. Toen ik zei dat ik dan een beker warme melk ging maken, zei ze dat zij dat ook kon doen en dat melk met honing nog beter zou helpen. Nadat ze me de melk had gebracht, wenste ze me welterusten. Kort daarna sliep ik in. De volgende morgen bleek niemand te begrijpen wie degene was geweest die me die nacht zo had gerustgesteld. Op mijn zaal had namelijk een mannelijke verpleegkundige dienst gehad … ‘U moet het gedroomd hebben’. Maar dat kon niet: er stond echt een beker op mijn kastje waarin ik warme melk had gekregen! Het was geen droom geweest. Er had zich een engel over me ontfermd die nacht.”

Tekst: Karin Vrieling
De naam van de geïnterviewde is bekend bij de redactie. 
Het artikel ‘Engelenervaringen’ verscheen in Gaandeweg, u leest het magazine hier

Meer nieuws

Nieuws

Excursie Amsterdam op 29 mei: Portugese Joden

De Zwolse commissie Kerk en Israël organiseert op woensdag 29 mei een excursie, waarbij aandacht is voor de Portugese Joden in Nederland. Om 9.15 uur is het vertrek: met de bus naar Amsterdam, waar om ongeveer 10.30 uur koffie of thee wordt gedronken in het museumcafé van het Joods Cultureel Kwartier. Daarna is er een…

Nieuws

Een avond over Dirk van Herxen op 21 mei met Mink de Vries

Wanneer je van Zwolle naar Deventer rijdt kom je langs Windesheim en Herxen. Kleine dorpen waar je zomaar voorbij rijdt, terwijl de namen van deze dorpen ooit kloosterlingen uit heel Europa naar onze regio lokten. Zowel de plaats Windesheim, als Dirk van Herxen (1381–1457) uit Herxen, hebben een grote rol gespeeld binnen de Moderne Devotie…

Nieuws

Michaëlsvieringen in de Grote Kerk op 14 en 21 april

Zondag 14 april is er om 17.00 uur een Michaëlsviering in de Grote Kerk. Voorganger is ds. Henk Vijver. De komende weken lezen we een tekst uit een brief van Paulus die in het licht van Pasen de wereld intrekt, 1 Korintiërs 1:4-9. Met medewerking van enkele leden van de Michaëlscantorij o.l.v. cantor/organist Toon Hagen….