Nieuws

Devotie Festival laat hart van Zwolle kloppen

Plaatsingsdatum: 15 september 2023

Van 14 tot en met 24 september wordt in Zwolle het Devotie Festival georganiseerd, niet te vergelijken met welk ander festival ook. Het gaat bij dit festival om het zichtbaar maken van de waarden, die al vanaf de Middeleeuwen aanwezig zijn in de stad Zwolle. Waarden die het hart vormen van het eigene van Zwolle en omstreken.

Zo werd op 14 september stilgestaan bij de vijfhonderdste sterfdag van paus Adrianus VI, de enige Nederlandse paus, scholier aan de Latijnse School in Zwolle. ’s Avonds was er in het Academiehuis Grote Kerk een landelijke Onderwijs Conferentie over het Onderwijs Manifest van Johan Cele 2.2 (onderwijsrector in Zwolle in de Middeleeuwen).

Er zijn op 17 september optredens van Meander Bigband tussen 14.00 uur en 16.00 uur, voor het Thomas a Kempis College. Het black gospelkoor Grace & Glory treedt 18 september om 19.30 uur op in de Sionskerk in de Aalanden en wordt er samengewerkt met het Festival Zwetsen & Kletsen op 16 en 17 september, in Dieze Oost (de Devotenbuurt). Op 22 september speelt de Meander Junior Bigband in Winkelcentrum Hogenkamp en op 24 september is er een Michaëls Devoten Fietstocht.

Meer programma-info: www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl. Voor aanmelding en vragen: gastvrijlevenzwolle@gmail.

Bekijk hier de flyer.

Delen:
Terug naar nieuwsoverzicht