Nieuws

De zin van je leven: Ds. Gerlof van Rheenen

Plaatsingsdatum: 26 oktober 2021

Onlangs verscheen de NBV21: een herziening van de Nieuwe Bijbelvertaling. Wij vroegen onze predikanten – geïnspireerd door het tv-programma ‘De zin van je leven’ dat vanwege de NBV21 wordt uitgezonden – “Wat is de zin van jouw leven?” Oftewel, welke zin uit de Bijbel ligt je na aan het hart? Omdat-ie inspireert, troost of misschien wel schuurt.

Vandaag ds. Gerlof van Rheenen (Stinskerk). De zin van zijn leven? Psalm 25 vers 4: ‘Maak mij, Heer, met uw wegen vertrouwd, leer mij uw paden te gaan.’

“Deze zin kreeg ik mee bij mijn belijdenis toen ik 20 was. Ik moet er altijd weer aan denken als ik voor belangrijke keuzes sta. Het is niet altijd zo eenvoudig om nu helder te krijgen wat het goede is om te doen. Kies ik wat mij het meest aantrekkelijk lijkt? Kies ik voor de meeste zekere optie? Of kies ik er voor dat het vooral goed voor een ander is? Dit Bijbelvers vormt dan de basis voor mijn gebedswoorden waarin ik bid om het mij maar te laten zien en de goede weg te openen door mogelijkheden die mij toevallen of door ontmoetingen die een bepaald perspectief geven. Dit gebed geeft mij dan het vertrouwen en de rust om die weg te gaan die zich opent.”

Delen:
Terug naar nieuwsoverzicht