Cursus: schrijf je levensverhaal

Nieuws

Schrijf je eigen levensverhaal tijdens de cursus ‘Kom op verhaal’. De cursus, die bestaat uit zes dinsdagavonden, wordt georganiseerd door het Ontmoetingshuis Moderne Devotie, de pioniersplek van de Protestantse Gemeente Zwolle.  

In deze nieuwe cursus word je uitgenodigd om je eigen levensverhaal op te schrijven. Ieder mensenleven is uniek. Ook dat van jou. Elk leven valt te vergelijken met een reis. Hoe kijk je terug op levensbepalende gebeurtenissen? Wat gaf je onderweg energie? Het kan goed zijn om daarover eens te schrijven. Schrijven helpt om verder te reflecteren. En als je dit samen doet, kan dat extra stimulerend zijn. Wie schrijft, die blijft…ook in contact met zijn of haar eigen levensbron. Het wordt namelijk helemaal interessant, als de diepere vraag valt: waar, wanneer en hoe werkte God in jouw leven?

De cursus bestaat uit zes dinsdagavonden o.l.v. ds. Hans Tissink. Je wordt uitgenodigd te schrijven over thema’s als: levensweg, zelfbeeld, verlangen, omvormende ontmoetingen, stilte en God, nieuwe wegen. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers en kost 60 euro pp (koffie, thee en werkbladen). De cursus is op dinsdagavond in de Bagijnehof (Koewegje 2) van 20.00 tot 22.00 uur: 3 oktober, 7 november, 5 december 2023, 9 januari, 6 februari en 5 maart 2024.

Aanmelden voor de cursus ‘Kom op verhaal’ kan hier

Meer nieuws

PKN Zwolle

Vrede vinden in gevangenschap – hoe doe je dat?

Schuin tegenover Tuinland in Zwolle-Zuid staat een bijzonder gebouw met rode stenen: de penitentiaire inrichting (PI) Zwolle. Bijzonder aan deze gevangenis is dat er (gescheiden) zowel mannen als vrouwen zitten, verspreid over verschillende afdelingen. Waaronder een ISD-afdeling (voor veelplegers), een extra zorgvoorziening en een afdeling voor vrouwelijke terroristen. Ook is er een penitentiair psychiatrisch centrum….

Magazine

Ontvang vrede en deel die uit!

“Er is veel onrust om ons heen. In het Midden-Oosten, in Oekraïne en op zoveel andere plekken kunnen mensen niet zorgeloos leven. Dat geldt trouwens ook voor mensen dichtbij, misschien wel voor u, voor jou, dat er vooral zorg en onrust in het leven is.” Een overweging van ds. Gert-Jan Codée, predikant van de Jeruzalemkerk….

Magazine

Weiger een vijand te zijn!

Column uit Gaandeweg, zomernummer 2024. Ondanks de moeilijke omstandigheden en voortdurende dreiging van landonteigening, stelt de familie Nassar zich op een geweldloze en creatieve manier op. Dat doen zij in het voetspoor van Jezus met als motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’. De Palestijns-christelijke familie runt ‘Tent of Nations’, een educatieve boerderij en tevens vredesproject…