Cursus: schrijf je levensverhaal

Nieuws

Schrijf je eigen levensverhaal tijdens de cursus ‘Kom op verhaal’. De cursus, die bestaat uit zes dinsdagavonden, wordt georganiseerd door het Ontmoetingshuis Moderne Devotie, de pioniersplek van de Protestantse Gemeente Zwolle.  

In deze nieuwe cursus word je uitgenodigd om je eigen levensverhaal op te schrijven. Ieder mensenleven is uniek. Ook dat van jou. Elk leven valt te vergelijken met een reis. Hoe kijk je terug op levensbepalende gebeurtenissen? Wat gaf je onderweg energie? Het kan goed zijn om daarover eens te schrijven. Schrijven helpt om verder te reflecteren. En als je dit samen doet, kan dat extra stimulerend zijn. Wie schrijft, die blijft…ook in contact met zijn of haar eigen levensbron. Het wordt namelijk helemaal interessant, als de diepere vraag valt: waar, wanneer en hoe werkte God in jouw leven?

De cursus bestaat uit zes dinsdagavonden o.l.v. ds. Hans Tissink. Je wordt uitgenodigd te schrijven over thema’s als: levensweg, zelfbeeld, verlangen, omvormende ontmoetingen, stilte en God, nieuwe wegen. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers en kost 60 euro pp (koffie, thee en werkbladen). De cursus is op dinsdagavond in de Bagijnehof (Koewegje 2) van 20.00 tot 22.00 uur: 3 oktober, 7 november, 5 december 2023, 9 januari, 6 februari en 5 maart 2024.

Aanmelden voor de cursus ‘Kom op verhaal’ kan hier

Meer nieuws

Nieuws

“Woar bin ie d’r iene van?” – viering over identiteit

Het Ontmoetingshuis Moderne Devotie organiseert dit najaar drie laagdrempelige vieringen rondom identiteit en navolging in de regio. De tweede avond, zondag 19 november, staat in het teken van familie. Hoeveel invloed hebben onze bloedverwanten op onze identiteit en de keuzes die we maken? “Woar bin ie d’r iene van?” Zondag 19 november 19 – 20…

Nieuws

Ries Nieuwkoop: “Het Evangelie is tegenwind”

Zwollenaar Ries Nieuwkoop werd in 1973 bevestigd als predikant in Balk. Afgelopen zomer ging hij – precies vijftig jaar en één dag later – voor het laatst voor in dezelfde Friese gemeente. Ook die keer ging de preek over Mattheus 7:21, de tekst op de gevelsteen van de kerk in Balk (It Breahûs). Jan Nauta…