Cursus: Hoe leef ik groen en gelovig?

Nieuws

Dinsdag 4 oktober start het Ontmoetingshuis Moderne Devotie in Zwolle de cursus VerduurSamen: hoe leef ik groen en gelovig? Vanuit jouw inspiratie of geloof ontdek je de duurzame levensstijl die bij jou past. 

Dat duurzaam leven belangrijk is, weten we allemaal. Maar hoe doe je dat in praktijk? We laten ons in zes avonden inspireren door Franciscus van Assisi. Wandelend met zijn broeders ontwikkelde hij zijn leefstijl: kwetsbaar, betrokken, eenvoudig en vredelievend leven en vooral leven vanuit de vreugde om je leven op deze mooie planeet dat je zomaar toevalt.

We zullen ontdekken hoe je vanuit zijn thema’s stappen kunt zetten om duurzaam te leven. Wat motiveert je om te verduurzamen, welke keuzen maken meer en minder verschil en hoe kun je verduurzamen en een eerlijke verdeling verbinden? Elke avond maken we kennis met een thema van Franciscus door in gesprek te gaan en/of een meditatieve oefening. Daarna gaan we met een duurzame oefening bij het thema aan de slag. We wisselen ideeën uit en je kunt elkaar helpen om een duurzame leefstijl te vinden die bij jou en je leefsituatie past. Een leefstijl die plezier geeft omdat je leeft uit je inspiratie of geloof. Een leefstijl die je verbindt met velen die werken aan een duurzame planeet.

Praktisch

Cursusavonden:
4 oktober 2022: (1) Vreugde
1 november 2022: (2) Kwetsbaarheid
6 december 2022: (3) Vrede
10 januari 2023: (4) Eenvoud
7 februari 2023: (5) Stilte
4 april 2023: (6) Duurzaamheid

Tijd: 20.00 tot 22.00 uur
Locatie: Bagijnehof, Koewegje 2
Kosten: 55 euro voor zes bijeenkomsten

Meer informatie en aanmelden: klik hier.

Meer nieuws

Zwolse Passion op Goede Vrijdag in de Oosterkerk

In de Zwolse Oosterkerk is op Goede Vrijdag de uitvoering van de Zwolse Passion. Op vrijdag 29 maart om 19.30 uur is iedereen welkom om stil te staan bij het verhaal van Jezus, zijn lijden en sterven. De Oosterkerk bevindt zich aan de Bagijnesingel met de hoofdingang aan het Koewegje. Iedereen is van harte welkom….

Nieuws

Boekpresentatie ‘Levenslessen voor moderne devoten’ op 12 maart

De nieuwe vertaling van de ‘Levenslessen’ van Thomas a Kempis wordt op dinsdagavond 12 maart gepresenteerd. De presentatie en bespreking vindt plaats in het Wijkcentrum Jeruzalemkerk aan de Assendorperdijk 134. De avond wordt georganiseerd door het Ontmoetingshuis Moderne Devotie, ondersteund door de Stichting Thomas a Kempis, in samenwerking met vertaler en schrijver Jacques Koekkoek. Geïnteresseerden zijn…

Nieuws

“Bewogen om de Schepping?” Kerkdienst en schoonmaakactie op 17 maart

Onder de titel ‘Bewogen om de schepping’ is er een kerkdienst met aansluitend een schoonmaakactie op zondag 17 maart in de Open Kring in Stadshagen. De start is om 9.30 uur. “We zoeken naar balans in de lastige vragen over duurzaamheid en verantwoordelijkheid. We doen dit door te zingen, luisteren, spreken,” schrijven de organisatoren. Ds. Jan…