Nieuws

Cursus: Hoe leef ik groen en gelovig?

Plaatsingsdatum: 27 september 2022

Dinsdag 4 oktober start het Ontmoetingshuis Moderne Devotie in Zwolle de cursus VerduurSamen: hoe leef ik groen en gelovig? Vanuit jouw inspiratie of geloof ontdek je de duurzame levensstijl die bij jou past. 

Dat duurzaam leven belangrijk is, weten we allemaal. Maar hoe doe je dat in praktijk? We laten ons in zes avonden inspireren door Franciscus van Assisi. Wandelend met zijn broeders ontwikkelde hij zijn leefstijl: kwetsbaar, betrokken, eenvoudig en vredelievend leven en vooral leven vanuit de vreugde om je leven op deze mooie planeet dat je zomaar toevalt.

We zullen ontdekken hoe je vanuit zijn thema’s stappen kunt zetten om duurzaam te leven. Wat motiveert je om te verduurzamen, welke keuzen maken meer en minder verschil en hoe kun je verduurzamen en een eerlijke verdeling verbinden? Elke avond maken we kennis met een thema van Franciscus door in gesprek te gaan en/of een meditatieve oefening. Daarna gaan we met een duurzame oefening bij het thema aan de slag. We wisselen ideeën uit en je kunt elkaar helpen om een duurzame leefstijl te vinden die bij jou en je leefsituatie past. Een leefstijl die plezier geeft omdat je leeft uit je inspiratie of geloof. Een leefstijl die je verbindt met velen die werken aan een duurzame planeet.

Praktisch

Cursusavonden:
4 oktober 2022: (1) Vreugde
1 november 2022: (2) Kwetsbaarheid
6 december 2022: (3) Vrede
10 januari 2023: (4) Eenvoud
7 februari 2023: (5) Stilte
4 april 2023: (6) Duurzaamheid

Tijd: 20.00 tot 22.00 uur
Locatie: Bagijnehof, Koewegje 2
Kosten: 55 euro voor zes bijeenkomsten

Meer informatie en aanmelden: klik hier.

Delen:
Terug naar nieuwsoverzicht