Boekpresentatie ‘Levenslessen voor moderne devoten’ op 12 maart

Nieuws

De nieuwe vertaling van de ‘Levenslessen’ van Thomas a Kempis wordt op dinsdagavond 12 maart gepresenteerd. De presentatie en bespreking vindt plaats in het Wijkcentrum Jeruzalemkerk aan de Assendorperdijk 134. De avond wordt georganiseerd door het Ontmoetingshuis Moderne Devotie, ondersteund door de Stichting Thomas a Kempis, in samenwerking met vertaler en schrijver Jacques Koekkoek. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

In deze tijd zijn veel mensen op zoek naar wat wel kan en wat niet. Kun je alles maar zeggen, roepen, vinden, en doen? Bestaan er nog grenzen? Waarom wordt de stilte door veel mensen gebruikt om aan te sterken, in plaats van om te voorkomen dat we die periodes nodig hebben? De levensstijlcoaches buitelen over elkaar heen met adviezen. Zijn we de balans kwijtgeraakt?

Thomas a Kempis kende onze sterke en zwakke punten als mensen, daarom schreef en predikte hij levenslessen voor jong volwassenen. Jacques Koekkoek heeft daar nu een aantal van vertaald in modern Nederlands. De oorspronkelijke versie ‘Sermones ad novicios’ heet nu ‘Levenslessen voor moderne devoten’. In zijn presentatie gaat Jacques Koekkoek in op de zin van Thomas ‘Wij zijn mensen, geen engelen’. Mink de Vries, hertaler van de Navolging van Christus van Thomas a Kempis, reageert daarop met een actuele en bewerkte versie van een van de Levenslessen van Thomas.

U wordt van harte uitgenodigd voor deze avond. De toegang is vrij, maar wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. U bent welkom vanaf 19.30 uur, er is dan koffie en thee. En u kunt, naast het boek ‘ Levenslessen’, ook de nieuwe versie van de ‘Navolging van Christus’, een paperbackuitgave, van Jacques Koekkoek, bekijken en kopen. Het programma begint om 20.00 uur, en om 21.30 uur sluiten we af met een hapje en drankje.

Meer nieuws

Nieuws

Excursie Amsterdam op 29 mei: Portugese Joden

De Zwolse commissie Kerk en Israël organiseert op woensdag 29 mei een excursie, waarbij aandacht is voor de Portugese Joden in Nederland. Om 9.15 uur is het vertrek: met de bus naar Amsterdam, waar om ongeveer 10.30 uur koffie of thee wordt gedronken in het museumcafé van het Joods Cultureel Kwartier. Daarna is er een…

Nieuws

Een avond over Dirk van Herxen op 21 mei met Mink de Vries

Wanneer je van Zwolle naar Deventer rijdt kom je langs Windesheim en Herxen. Kleine dorpen waar je zomaar voorbij rijdt, terwijl de namen van deze dorpen ooit kloosterlingen uit heel Europa naar onze regio lokten. Zowel de plaats Windesheim, als Dirk van Herxen (1381–1457) uit Herxen, hebben een grote rol gespeeld binnen de Moderne Devotie…

Nieuws

Michaëlsvieringen in de Grote Kerk op 14 en 21 april

Zondag 14 april is er om 17.00 uur een Michaëlsviering in de Grote Kerk. Voorganger is ds. Henk Vijver. De komende weken lezen we een tekst uit een brief van Paulus die in het licht van Pasen de wereld intrekt, 1 Korintiërs 1:4-9. Met medewerking van enkele leden van de Michaëlscantorij o.l.v. cantor/organist Toon Hagen….