“Bewogen om de Schepping?” Kerkdienst en schoonmaakactie op 17 maart

Nieuws

Onder de titel ‘Bewogen om de schepping’ is er een kerkdienst met aansluitend een schoonmaakactie op zondag 17 maart in de Open Kring in Stadshagen. De start is om 9.30 uur.

“We zoeken naar balans in de lastige vragen over duurzaamheid en verantwoordelijkheid. We doen dit door te zingen, luisteren, spreken,” schrijven de organisatoren. Ds. Jan Woltinge is de voorganger, de werkgroep Groene Kerk heeft het programma samen met hem voorbereid. Er is ook aandacht voor kinderen.

Na de dienst kan iedereen – rond 10.45 uur – meedoen met een schoonmaakactie in de omgeving van de Open Kring. “We ruimen het zwerfafval op. Een actie vanwege de landelijk Schoonmaakactie op 23 maart. Er is dan een presentje voor de kinderen na afloop. ”

Geïnteresseerden zijn van harte welkom. De Open Kring staat aan Hofstedestraat 1, 8043 WC Zwolle.

Meer nieuws

Nieuws

Excursie Amsterdam op 29 mei: Portugese Joden

De Zwolse commissie Kerk en Israël organiseert op woensdag 29 mei een excursie, waarbij aandacht is voor de Portugese Joden in Nederland. Om 9.15 uur is het vertrek: met de bus naar Amsterdam, waar om ongeveer 10.30 uur koffie of thee wordt gedronken in het museumcafé van het Joods Cultureel Kwartier. Daarna is er een…

Nieuws

Een avond over Dirk van Herxen op 21 mei met Mink de Vries

Wanneer je van Zwolle naar Deventer rijdt kom je langs Windesheim en Herxen. Kleine dorpen waar je zomaar voorbij rijdt, terwijl de namen van deze dorpen ooit kloosterlingen uit heel Europa naar onze regio lokten. Zowel de plaats Windesheim, als Dirk van Herxen (1381–1457) uit Herxen, hebben een grote rol gespeeld binnen de Moderne Devotie…

Nieuws

Michaëlsvieringen in de Grote Kerk op 14 en 21 april

Zondag 14 april is er om 17.00 uur een Michaëlsviering in de Grote Kerk. Voorganger is ds. Henk Vijver. De komende weken lezen we een tekst uit een brief van Paulus die in het licht van Pasen de wereld intrekt, 1 Korintiërs 1:4-9. Met medewerking van enkele leden van de Michaëlscantorij o.l.v. cantor/organist Toon Hagen….