Aktie Kerkbalans per medio september 2018

Nieuws

Van 20 januari tot 3 februari 2018 is in Zwolle de Actie Kerkbalans gehouden.

De vrijwillige bijdragen die bij Kerkbalans worden toegezegd zijn de belangrijkste inkomstenbron van de Protestantse Gemeente Zwolle. Zonder vrijwillige bijdragen geen kerkgebouwen, geen pastoraat, geen diaconaat, geen omzien naar elkaar.

Per medio juni 2018 is de stand van zaken als volgt:

“Begroot” is bedrag dat voor de begroting 2018 nodig is aan kerkelijke bijdragen voor een sluitende exoploitatie.

“Reeds toegezegd” is het totaal van de geregistreerde toezeggingen.

“Reeds ontvangen” is het totaal van de ontvangen bijdragen over het lopende jaar.

We willen iedereen die een bijdrage heeft toegezegd daarvoor hartelijk danken!

Toelichting

Er zijn in de laatste jaren moeilijke en vaak ingrijpende besluiten genomen, die er voor moeten zorgen dat de inkomsten en uitgaven van de Protestantse Gemeente Zwolle in evenwicht komen en blijven. Maar daarmee zijn we er nog niet. Ook aan de inkomstenkant moet er iets gebeuren. Kort samengevat: De vrijwillige bijdragen moeten omhoog.

Oproep

Kerkbalans 2018 moet uiteindelijk € 1.243.300 opleveren. We blijven rekenen op uw medewerking!

Richtlijn

Wij doen een dringend beroep op de gemeenteleden om naar vermogen bij te dragen. Wij geven in overweging een bijdrage van 2% van het netto inkomen te geven. Bij een netto maandinkomen van €1.750,- past dan een maandelijkse bijdrage van € 35,-. Uiteraard hangt het van uw persoonlijke omstandigheden af of u meer of minder kan missen. Het zou fijn zijn als u, als het maar even kan, tenminste € 60,- per jaar voor uw rekening wilt nemen. Voor ieder lid van onze gemeente maken we immers administratie- en andere kosten. Bovendien is er voor ieder gemeentelid altijd pastorale zorg beschikbaar.

Meer nieuws

PKN Zwolle

Vrede vinden in gevangenschap – hoe doe je dat?

Schuin tegenover Tuinland in Zwolle-Zuid staat een bijzonder gebouw met rode stenen: de penitentiaire inrichting (PI) Zwolle. Bijzonder aan deze gevangenis is dat er (gescheiden) zowel mannen als vrouwen zitten, verspreid over verschillende afdelingen. Waaronder een ISD-afdeling (voor veelplegers), een extra zorgvoorziening en een afdeling voor vrouwelijke terroristen. Ook is er een penitentiair psychiatrisch centrum….

Magazine

Ontvang vrede en deel die uit!

“Er is veel onrust om ons heen. In het Midden-Oosten, in Oekraïne en op zoveel andere plekken kunnen mensen niet zorgeloos leven. Dat geldt trouwens ook voor mensen dichtbij, misschien wel voor u, voor jou, dat er vooral zorg en onrust in het leven is.” Een overweging van ds. Gert-Jan Codée, predikant van de Jeruzalemkerk….

Magazine

Weiger een vijand te zijn!

Column uit Gaandeweg, zomernummer 2024. Ondanks de moeilijke omstandigheden en voortdurende dreiging van landonteigening, stelt de familie Nassar zich op een geweldloze en creatieve manier op. Dat doen zij in het voetspoor van Jezus met als motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’. De Palestijns-christelijke familie runt ‘Tent of Nations’, een educatieve boerderij en tevens vredesproject…