Nieuws

90 jaar Jeruzalemkerk

Plaatsingsdatum: 24 februari 2023

Zaterdag 4 maart is het 90 jaar geleden dat de Jeruzalemkerk aan de Assendorperdijk in gebruik werd genomen. Een feestje waard, en dat feestje viert de kerk graag met buurtbewoners en met alle inwoners van Zwolle. 

De Jeruzalemkerk was de eerste kerk van de toen Nederlands Hervormde gemeente buiten het stadscentrum van Zwolle. Door de sterke bevolkingstoename was de roep om extra zitplaatsen groot. Toch was het even spannend of de kerk er zou komen. Ook al zamelden bewoners van Assendorp eigenhandig 20.000 gulden in – allemaal in dubbeltjes en kwartjes zo gaat het verhaal – er was nog steeds te weinig geld. Het moest maar een houten kerk worden, veel goedkoper. Maar dat was de kerkelijke gemeente toch te min en uiteindelijk lukte het om genoeg financiering te krijgen voor een stenen kerk.

Jubileumfestiviteiten 4 en 5 maart

Op zaterdag 4 maart zijn er vanaf 11 uur in de kerk en op het plein aan de Assendorperdijk 134 diverse activiteiten. Zo zijn er oud-Hollandse spelen, rondleidingen, een lunchconcert (om 13 uur), een fototentoonstelling en verschillende presentaties. Om 16.00 uur wordt het feest afgesloten met een sing-in. De kerkdienst van zondag 5 maart, die om 9.30 uur begint, zal ook in het teken staan van het jubileum.

Delen:
Terug naar nieuwsoverzicht