Pioniersplek De Thuiskamer in de Sionskerk

Nieuws

In de Sionskerk is een pioniersplek ‘De Thuiskamer’ in wording. Dankzij veel enthousiaste vrijwilligers komt De Thuiskamer steeds meer tot ontwikkeling. Zie ook: www.thuiskamerzwolle.nl. “Wij geloven dat onze tijd vraagt om andere instrumenten en middelen om Gods liefde te delen in een wereld waarin mensen steeds verder van elkaar vervreemden. De liefde die we ontvangen van Jezus Christus willen we delen met de bewoners van de Aa-landen. We laten dit zien in aandacht en zorg, gericht op het welzijn van de wijk. Dit doen in samenwerking met verschillende sociaal betrokken organisaties.”

De Thuiskamer is een ruimte bedoeld voor de buurt om ontmoeting en verbinding te bieden door gastvrijheid. De Thuiskamer is een grote zaal in de Sionskerk die hiervoor apart wordt ingericht. Hierin vind je gelegenheid voor ontmoeting, gezelligheid, samen eten, cursussen en verbindende, dienende en missionaire activiteiten voor de buurt.

Vanaf 1 oktober kun je vier dagen per week van maandag t/m donderdag elke ochtend binnen wandelen, is er een inloop met koffie/thee en een lunch, met volop gelegenheid voor buurtbewoners om gezellig te kletsen en elkaar te ontmoeten.

Op maandagochtend zijn er inmiddels vanaf juni ook taallessen. Mensen die de Nederlandse taal nog niet goed kunnen spreken, lezen of schrijven zijn welkom op de lessen.

Women-only

De dinsdagochtend is voor vrouwen, women-only. Van 10.30-13.00 uur. De woensdagochtend inloop is voor iedereen, ook weer van 10.30-13.00 uur. Op de donderdagochtend is er Bijbel en Taal. Ook geschikt voor beginners en mensen die een andere taal spreken. Natuurlijk luncht men samen.

En elke tweede dinsdagavond van de maand kan er samen worden gegeten van 18.00-19.15 uur. Op 8 oktober Surinaams, op 12 november Zuid-Afrikaans, op 10 december Hollandse stamppot, kerstdiner. Wie wil helpen, kan zich aanmelden.

Meer nieuws

Nieuws

SLAG Zwolle – Samen Leven Anders Geloven

Het zal zo’n dertig jaar geleden zijn geweest dat dominee Egbert van Veldhuizen het initiatief nam om het gesprek te beginnen tussen de drie Abrahamitische religies in onze stad. Joden, christenen en moslims hebben – naast diverse verschillen – immers heel erg veel gemeenschappelijk. Tegelijkertijd kenden de leden van de drie geloofsrichtingen elkaar en elkaars…

Nieuws

Inspiratieavond over de bezieling van Typhoon

Op 9 oktober vindt er in het Refter in Zwolle een inspiratieavond plaats over de bezieling van Glenn de Randamie (Typhoon). De avond begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Het is de eerste avond van een tweede serie Bier & Bezieling. Vorig jaar was de eerste serie gekoppeld aan Kloosterbieren. Dit jaar…

Nieuws

Week van Moderne Devotie 14 t/m 21 september

Rondleidingen, bijeenkomsten en evenementen zijn er tijdens de Week van de Moderne Devotie van 14 tot en met 21 september in Zwolle en omstreken, in het kader van 650 jaar Moderne Devotie. Voor het programma met alle activiteiten, bekijk hier de digitale flyer of klik op de afbeelding.