Tips voor een fijne Kinderkerst

Nieuws

Ook dit jaar maken onze kerken er een warme Kerst van. Ook voor kinderen! Onze 6 tips voor een fijne Kerst ontdek je hier. 

1. Kijk samen de Kinderkerstviering

Kaarsjes aan, kerstkransjes in de aanslag. Kom écht in de kerstsfeer en bekijk één van onze kindervieringen online.

Vrijdag 24 december, 16.00 uur: Kinderkerstviering van de Jeruzalemkerk. Kijk hier online mee!

Vrijdag 24 december, 19.00 uur: Online Kinderkerstviering van de Open Kring met liedjes, het kerstverhaal én de kerstmusical door kinderen van de Open Kring. Voorganger is ds. Cor Baljeu. Bekijk de livestream op het YouTube-kanaal van de Open Kring.

Zaterdag 25 december, 9.00 uur: Kinderviering van de Oosterkerk. Deze dienst wordt geleid door ds. Iemke Epema en is speciaal voor gezinnen met kinderen op de basisschool. Kinderen voeren de musical ‘Het plakboek van geluk’ op. Online meevieren kan hier.

2. Ga op sterrenjacht

Veel mensen hebben een prachtige Adventsster voor hun raam hangen. Deze sterren verwijzen naar de ster die voor de drie wijzen uit ging naar de stal van Bethlehem. Trek je jas aan en ga de wijk in. Wie vindt de meeste sterren?

3. Kijk Jeroens Kerstvlog

Jeroen Knol is kerkelijk werker in de Sionskerk. En fervent vlogger! Speciaal voor Kerst maakte hij een Kerstvlog. Je spot ‘m op de Kerstsite van de Sionskerk.

4. Lees Kerstmis van Dick Bruna

Een tip voor de allerkleinsten. Dick Bruna maakte een prachtig boek van het kerstverhaal. De YouTubeversie zie je hier.

5. Zing!

Midden in de winternacht, De herdertjes lagen bij nachte en Stille nacht mogen ook deze Kerst niet ontbreken. Maar ken je deze al? Sjok sjok sjok, Knoop het even in je oren of Laat het Kerst zijn zijn ook heerlijke meezingers!

6. Loop de Lichtbeeldenroute

Ga lekker naar buiten! Opnieuw is de Zwolse binnenstad deze Kerst prachtig verlicht. Hier zie je alle info over de Lichtbeeldenroute.

Meer nieuws

Nieuws

“Woar bin ie d’r iene van?” – viering over identiteit

Het Ontmoetingshuis Moderne Devotie organiseert dit najaar drie laagdrempelige vieringen rondom identiteit en navolging in de regio. De tweede avond, zondag 19 november, staat in het teken van familie. Hoeveel invloed hebben onze bloedverwanten op onze identiteit en de keuzes die we maken? “Woar bin ie d’r iene van?” Zondag 19 november 19 – 20…

Nieuws

Ries Nieuwkoop: “Het Evangelie is tegenwind”

Zwollenaar Ries Nieuwkoop werd in 1973 bevestigd als predikant in Balk. Afgelopen zomer ging hij – precies vijftig jaar en één dag later – voor het laatst voor in dezelfde Friese gemeente. Ook die keer ging de preek over Mattheus 7:21, de tekst op de gevelsteen van de kerk in Balk (It Breahûs). Jan Nauta…