Tips voor een fijne Kinderkerst

Nieuws

Ook dit jaar maken onze kerken er een warme Kerst van. Ook voor kinderen! Onze 6 tips voor een fijne Kerst ontdek je hier. 

1. Kijk samen de Kinderkerstviering

Kaarsjes aan, kerstkransjes in de aanslag. Kom écht in de kerstsfeer en bekijk één van onze kindervieringen online.

Vrijdag 24 december, 16.00 uur: Kinderkerstviering van de Jeruzalemkerk. Kijk hier online mee!

Vrijdag 24 december, 19.00 uur: Online Kinderkerstviering van de Open Kring met liedjes, het kerstverhaal én de kerstmusical door kinderen van de Open Kring. Voorganger is ds. Cor Baljeu. Bekijk de livestream op het YouTube-kanaal van de Open Kring.

Zaterdag 25 december, 9.00 uur: Kinderviering van de Oosterkerk. Deze dienst wordt geleid door ds. Iemke Epema en is speciaal voor gezinnen met kinderen op de basisschool. Kinderen voeren de musical ‘Het plakboek van geluk’ op. Online meevieren kan hier.

2. Ga op sterrenjacht

Veel mensen hebben een prachtige Adventsster voor hun raam hangen. Deze sterren verwijzen naar de ster die voor de drie wijzen uit ging naar de stal van Bethlehem. Trek je jas aan en ga de wijk in. Wie vindt de meeste sterren?

3. Kijk Jeroens Kerstvlog

Jeroen Knol is kerkelijk werker in de Sionskerk. En fervent vlogger! Speciaal voor Kerst maakte hij een Kerstvlog. Je spot ‘m op de Kerstsite van de Sionskerk.

4. Lees Kerstmis van Dick Bruna

Een tip voor de allerkleinsten. Dick Bruna maakte een prachtig boek van het kerstverhaal. De YouTubeversie zie je hier.

5. Zing!

Midden in de winternacht, De herdertjes lagen bij nachte en Stille nacht mogen ook deze Kerst niet ontbreken. Maar ken je deze al? Sjok sjok sjok, Knoop het even in je oren of Laat het Kerst zijn zijn ook heerlijke meezingers!

6. Loop de Lichtbeeldenroute

Ga lekker naar buiten! Opnieuw is de Zwolse binnenstad deze Kerst prachtig verlicht. Hier zie je alle info over de Lichtbeeldenroute.

Meer nieuws

Nieuws

Boekpresentatie ‘Levenslessen voor moderne devoten’ op 12 maart

De nieuwe vertaling van de ‘Levenslessen’ van Thomas a Kempis wordt op dinsdagavond 12 maart gepresenteerd. De presentatie en bespreking vindt plaats in het Wijkcentrum Jeruzalemkerk aan de Assendorperdijk 134. De avond wordt georganiseerd door het Ontmoetingshuis Moderne Devotie, ondersteund door de Stichting Thomas a Kempis, in samenwerking met vertaler en schrijver Jacques Koekkoek. Geïnteresseerden zijn…

Nieuws

“Bewogen om de Schepping?” Kerkdienst en schoonmaakactie op 17 maart

Onder de titel ‘Bewogen om de schepping’ is er een kerkdienst met aansluitend een schoonmaakactie op zondag 17 maart in de Open Kring in Stadshagen. De start is om 9.30 uur. “We zoeken naar balans in de lastige vragen over duurzaamheid en verantwoordelijkheid. We doen dit door te zingen, luisteren, spreken,” schrijven de organisatoren. Ds. Jan…

Nieuws

Bastiaan Ragas: ‘In Gods naam’ op 14 maart in Odeon

Hoe ga je in godsnaam met het leven om? In een tijd vol onzekerheden, onrust en verandering zoekt Bastiaan Ragas naar antwoorden in een eeuwenoud verhaal. Bas neemt jou mee door de Bijbel met muziek van Bach tot Presley, humor, ontwapende kwetsbaarheid en confronterende dialogen. Een reis door het meest geciteerde en misschien wel onbegrijpelijkste…