Stimuleringsfonds

Nieuws

Stimuleringsfonds Kerk laat je zien

Onderwerp: Het Stimuleringsfonds is op zoek naar een voorzitter en een secretaris!

Als Protestantse Gemeente Zwolle willen we het leven vanuit de Bijbelse boodschap met elkaar beleven en delen. Het is goed en mooi als het weer gaat ‘tintelen’ door dit op een vernieuwende wijze te doen. En misschien mogen we zo ook weer nieuwe mensen begroeten.

Om ideeën te ondersteunen heeft de Algemene Kerkenraad geld gereserveerd in de vorm van het Stimuleringsfonds ‘Kerk laat je zien’.
Het fonds wil een financiële ondersteuning geven aan die kleine of grotere projecten die een nieuwe impuls geven aan betrokkenheid vanuit het geloof van kerkleden bij elkaar én bij de stad. Kenmerkend aan de projecten is dat ze uitgaan van frisse ideeën, nieuwe wegen durven inslaan en dat ze, ook als de financiële ondersteuning op termijn wegvalt, door kunnen gaan.

De AK wordt geholpen door een kleine werkgroep die iedereen wil aanzetten tot het bedenken van die aansprekende ideeën en deze zo helpt aan te scherpen dat ze met een positief advies ter honorering aan de AK kunnen worden voorgelegd. De werkgroep is ook verantwoordelijk voor monitoring van de gehonoreerde projecten en toetsing van de meerwaarde die projecten hebben opgeleverd.

De werkgroep bestaat uit circa zes gemeenteleden, waarbij we een mix van vrouw/man, jong/oud, ‘kernlid’/‘randlid’ nastreven met verschillende  competenties zoals communicatie/marketing, theologie, financiën, beleidsmaker en veranderingen.

De enthousiaste werkgroep, die nu twee jaar bestaat, is op zoek naar twee nieuwe leden: een voorzitter en een secretaris. Als werkgroep vergaderen we kort maar krachtig, zijn we actiegericht en kritisch en willen we creatief meedenken met initiatiefnemers.
Gezien de huidige samenstelling van de werkgroep wordt vrouwelijke kandidaten nadrukkelijk gevraagd te reageren.

Kom jij de werkgroep versterken? Wij kijken uit naar je aanmelding!

De werkgroep Stimuleringsfonds ‘Kerk laat je zien’

e-mail: pgzstimuleringsfonds@gmail.com
Aanmeldingen ontvangen we graag uiterlijk 7 december 2019

Meer nieuws

Zwolse Passion op Goede Vrijdag in de Oosterkerk

In de Zwolse Oosterkerk is op Goede Vrijdag de uitvoering van de Zwolse Passion. Op vrijdag 29 maart om 19.30 uur is iedereen welkom om stil te staan bij het verhaal van Jezus, zijn lijden en sterven. De Oosterkerk bevindt zich aan de Bagijnesingel met de hoofdingang aan het Koewegje. Iedereen is van harte welkom….

Nieuws

Boekpresentatie ‘Levenslessen voor moderne devoten’ op 12 maart

De nieuwe vertaling van de ‘Levenslessen’ van Thomas a Kempis wordt op dinsdagavond 12 maart gepresenteerd. De presentatie en bespreking vindt plaats in het Wijkcentrum Jeruzalemkerk aan de Assendorperdijk 134. De avond wordt georganiseerd door het Ontmoetingshuis Moderne Devotie, ondersteund door de Stichting Thomas a Kempis, in samenwerking met vertaler en schrijver Jacques Koekkoek. Geïnteresseerden zijn…

Nieuws

“Bewogen om de Schepping?” Kerkdienst en schoonmaakactie op 17 maart

Onder de titel ‘Bewogen om de schepping’ is er een kerkdienst met aansluitend een schoonmaakactie op zondag 17 maart in de Open Kring in Stadshagen. De start is om 9.30 uur. “We zoeken naar balans in de lastige vragen over duurzaamheid en verantwoordelijkheid. We doen dit door te zingen, luisteren, spreken,” schrijven de organisatoren. Ds. Jan…