Protestants Zwolle viert in september in tenten en openlucht

Nieuws

Begin september zijn er drie kerkdiensten op buitenlocaties: in een grote tent of de open lucht. Tijdens het Westenholte Festival organiseren diverse kerken een viering op zondagmiddag 10 september om 16.00 uur. Op diezelfde zondag vieren Adventskerk en Oosterkerk om 10.00 uur ’s morgens hun samengaan tijdens een openluchtkerkdienst in Zwolle-Zuid. En op zondag 17 september is er een tentkerkdienst om 10.00 uur in het kader van de Oranjeweek in Berkum.    

Tentkerkdienst Westenholte Festival 10 september

De gezamenlijke kerken in Westenholte e.o. organiseren dit jaar, net als vorig jaar, een tentkerkdienst op zondag 10 september tijdens het Westenholte Festival. In deze dienst is iedereen van harte welkom, om samen in Westenholte het geloof te vieren. Of je nu vaak in een kerk komt, of maar zelden, hier ben je welkom. De muziek wordt verzorgd door Muziekvereniging Excelsior Westenholte en de spreker tijdens deze dienst is ds. Jaap Ophoff. Docent godsdienst bij het Greijdanus College Jasper Knol & kerkelijk werker van de Stinskerk Jeroen Knol zullen als gastheer de dienst leiden. Het festival vindt dit jaar plaats op de velden van de ijsbaan (Meester Koolenweg) van 8 tot en met 10 september. De tentkerkdienst is op zondagmiddag 10 september om 16.00 uur en wordt georganiseerd door de Stinskerk, Open Kring, Fontein, Opstandingskerk en VEZ.

Openluchtdienst Adventskerk-Oosterkerk 10 september

Tijdens een gezamenlijke dienst op zondag 10 september in de open lucht vieren Adventskerk en Oosterkerk de start van de fusie van de beide wijkgemeenten. Een mooie mijlpaal. Het motto is ons nieuwe jaarthema ‘Ga mee!’. Er is een parallel programma voor kinderen en jeugd en een gezamenlijke lunch. Daarna volgt het middagprogramma met diverse activiteiten. Met muzikale medewerking van Koorbizniz o.l.v. Geeske Koopman. Om 10.00 uur is de inloop met koffie/thee (graag eigen mok mee). Om 10.30 uur begint de viering. Locatie : Tuin van familie Nicolaij, Jan van Arkelweg 7, Zwolle-Zuid. Vervoer: kom bij voorkeur met de fiets. Voor auto’s is er een parkeerterrein. Zitplaatsen: er zijn 120 stoelen beschikbaar. Als het kan graag een eigen stoel meenemen. In geval van regen? Houd de website in de gaten. Op zaterdag 9 september om 14:00 staat op beide websites de definitieve locatie. Bij slecht weer is de locatie de Adventskerk in Zwolle-Zuid.

Tentdienst in Oranjeweek Berkum op 17 september

Traditiegetrouw wordt de Oranjeweek in Berkum besloten met een gezamenlijke kerkdienst. Deze zal plaatsvinden op zondag 17 september om 10.00 uur. De organisatie is in handen van Kerk in de Wijk, muziek wordt gemaakt door een gelegenheidsband. Voorgangers zijn ds. Marijn Rohaan en ds. Wim Noordzij.

Meer nieuws

Nieuws

Excursie Amsterdam op 29 mei: Portugese Joden

De Zwolse commissie Kerk en Israël organiseert op woensdag 29 mei een excursie, waarbij aandacht is voor de Portugese Joden in Nederland. Om 9.15 uur is het vertrek: met de bus naar Amsterdam, waar om ongeveer 10.30 uur koffie of thee wordt gedronken in het museumcafé van het Joods Cultureel Kwartier. Daarna is er een…

Nieuws

Een avond over Dirk van Herxen op 21 mei met Mink de Vries

Wanneer je van Zwolle naar Deventer rijdt kom je langs Windesheim en Herxen. Kleine dorpen waar je zomaar voorbij rijdt, terwijl de namen van deze dorpen ooit kloosterlingen uit heel Europa naar onze regio lokten. Zowel de plaats Windesheim, als Dirk van Herxen (1381–1457) uit Herxen, hebben een grote rol gespeeld binnen de Moderne Devotie…

Nieuws

Michaëlsvieringen in de Grote Kerk op 14 en 21 april

Zondag 14 april is er om 17.00 uur een Michaëlsviering in de Grote Kerk. Voorganger is ds. Henk Vijver. De komende weken lezen we een tekst uit een brief van Paulus die in het licht van Pasen de wereld intrekt, 1 Korintiërs 1:4-9. Met medewerking van enkele leden van de Michaëlscantorij o.l.v. cantor/organist Toon Hagen….