Nieuws

Petitie voor klimaatgerechtigheid

Plaatsingsdatum: 29 september 2021

Van 30 september tot en met 11 oktober lopen 30 internationale pelgrims dwars door Nederland. Met deze pelgrimstocht vragen kerken aandacht voor klimaatsverandering en onze rol daarin. De tocht startte in augustus in Polen en eindigt in november in Glasgow. Hier overhandigen de pelgrims een klimaatpetitie aan de deelnemers van de VN-klimaattop. 

Door middel van de petitie laten gelovigen hun stem horen voor het behoud en herstel van Gods schepping. De klimaatpetitie roept regeringsleiders op daadkrachtig te handelen, zodat klimaatdoelen gehaald worden. De allerarmsten lijden het meest onder klimaatverandering. En daarom is voor de betrokken kerkelijke organisaties GroeneKerken en Vastenactie klimaatgerechtigheid van groot belang. ‘Met de tocht geven we handen en voeten aan de opdracht om de ander lief te hebben. We roepen christenen en kerken met deze tocht op om letterlijk en figuurlijk stappen te zetten. Zo willen we dat de klimaatpelgrimstocht bijdraagt aan de bewustwording richting christenen over hoe zij kunnen zorgdragen voor de schepping.’

Teken hier de klimaatpetitie! 

Een stukje meelopen met de pelgrims kan ook. Of doe mee aan de landelijke Klimaatmars op 10 oktober. Hier vind je meer informatie. 

Delen:
Terug naar nieuwsoverzicht