Nieuws

Musical ‘De terugkeer van Thomas’ op 5 november

Plaatsingsdatum: 11 oktober 2022

Zaterdag 5 november speelt in de Oosterkerk in Zwolle de musical ‘De terugkeer van Thomas’. Thomas a Kempis, monnik uit het Zwolle van de 14e eeuw, bezoekt in deze musical het Zwolle van vandaag. Hier ontmoet hij mensen op de plekken waar hij zelf heeft geleefd en gewerkt. 

Sommige ontmoetingen worden door de acteurs op het podium in beeld gebracht, andere zijn op bekende Zwolse plekken opgenomen zoals de begraafplaats Bergklooster, de Grote markt in Zwolle en bij de rivier de Vecht en worden op film vertoond.

Heden en verleden in contrast, het gedachtegoed van Thomas a Kempis komt tot leven in teksten en muziek. De musical biedt een afwisseling van toneelspel door acteurs uit de Adventskerk en muziek door Koorbizniz uit de Oosterkerk aangevuld met begeleidende muzikanten met eigentijdse songs in een pakkende Nederlandse hertaling.

Concept en ontwikkeling: Hans Tissink
Muzikale leiding: Geeske Koopman

Zaterdag 5 november 2022 – Oosterkerk Zwolle – aanvang 20:00 uur (kerk open vanaf 19:30 uur). Toegang vrij, met geldig toegangsbewijs met QR code. Plaats reserveren via www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl (na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd).

Delen:
Terug naar nieuwsoverzicht