Keti Koti – afwerpen van de ketenen

Nieuws

Voor de vierde keer is in Zwolle de herdenking van de afschaffing van de slavernij. Een geschiedenis die samenhangt met de geschiedenis van de kerk. Shirley Kambel, voorzitter comité 30 juni/1juli spreekt ter nagedachtenis aan tot slaafgemaakte mensen, net als Commissaris van de Koning Andries Heidema. Dit jaar is speciale aandacht voor de Inheemse en Javaans-Surinaamse gemeenschap in Zwolle. Het is een stilstaan bij het leven van hen die geleden en gestreden hebben voor vrijheid en menswaardigheid. Er wordt een krans gelegd. Iedereen is welkom. Plaats: Tuin achter Theater De Spiegel. Datum: zondag 30 juni 19.00 uur. Zie www.ketikotizwolle.nl.

Meer nieuws

PKN Zwolle

Vrede vinden in gevangenschap – hoe doe je dat?

Schuin tegenover Tuinland in Zwolle-Zuid staat een bijzonder gebouw met rode stenen: de penitentiaire inrichting (PI) Zwolle. Bijzonder aan deze gevangenis is dat er (gescheiden) zowel mannen als vrouwen zitten, verspreid over verschillende afdelingen. Waaronder een ISD-afdeling (voor veelplegers), een extra zorgvoorziening en een afdeling voor vrouwelijke terroristen. Ook is er een penitentiair psychiatrisch centrum….

Magazine

Ontvang vrede en deel die uit!

“Er is veel onrust om ons heen. In het Midden-Oosten, in Oekraïne en op zoveel andere plekken kunnen mensen niet zorgeloos leven. Dat geldt trouwens ook voor mensen dichtbij, misschien wel voor u, voor jou, dat er vooral zorg en onrust in het leven is.” Een overweging van ds. Gert-Jan Codée, predikant van de Jeruzalemkerk….

Magazine

Weiger een vijand te zijn!

Column uit Gaandeweg, zomernummer 2024. Ondanks de moeilijke omstandigheden en voortdurende dreiging van landonteigening, stelt de familie Nassar zich op een geweldloze en creatieve manier op. Dat doen zij in het voetspoor van Jezus met als motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’. De Palestijns-christelijke familie runt ‘Tent of Nations’, een educatieve boerderij en tevens vredesproject…