Geestelijk verzorgers verbonden aan PGZ

Nieuws

Op paasmorgen, 9 april, worden drie geestelijk verzorgers van Isala Zwolle verbonden aan de Protestantse Gemeente Zwolle. De algemene kerkenraad heeft hen daartoe beroepen. Het gaat om (op de foto van links naar rechts): ds. Hans Baart, ds. Dirk Jan Lagerweij en ds. Anne Zweers.

De drie geestelijk verzorgers werken al sinds 2022 in het ziekenhuis. De verbintenis gebeurt in de paasviering van Isala door ds. Hans Tissink. Vanwege de voorrang aan patiënten en de beperkte ruimte kunnen alleen genodigden hierbij aanwezig zijn.

Geestelijke verzorging in het ziekenhuis

Een opname in het ziekenhuis kan veel losmaken. Zowel lichamelijk als geestelijk. Gevoelens en vragen kunnen omhoogkomen. Waar kan ik mijn verhaal kwijt? Hoe houd ik het vol? Welke kant gaat mijn leven op? Dan zijn er geestelijk verzorgers, waar zowel patiënten als hun naasten een beroep op kunnen doen. Verder geven geestelijk verzorgers onderwijs aan medewerkers en ondersteunen bij ethische vragen. Ook organiseren zij vieringen en bezinningsmomenten.

Meer weten? Klik hier.

Meer nieuws

PKN Zwolle

Vrede vinden in gevangenschap – hoe doe je dat?

Schuin tegenover Tuinland in Zwolle-Zuid staat een bijzonder gebouw met rode stenen: de penitentiaire inrichting (PI) Zwolle. Bijzonder aan deze gevangenis is dat er (gescheiden) zowel mannen als vrouwen zitten, verspreid over verschillende afdelingen. Waaronder een ISD-afdeling (voor veelplegers), een extra zorgvoorziening en een afdeling voor vrouwelijke terroristen. Ook is er een penitentiair psychiatrisch centrum….

Magazine

Ontvang vrede en deel die uit!

“Er is veel onrust om ons heen. In het Midden-Oosten, in Oekraïne en op zoveel andere plekken kunnen mensen niet zorgeloos leven. Dat geldt trouwens ook voor mensen dichtbij, misschien wel voor u, voor jou, dat er vooral zorg en onrust in het leven is.” Een overweging van ds. Gert-Jan Codée, predikant van de Jeruzalemkerk….

Magazine

Weiger een vijand te zijn!

Column uit Gaandeweg, zomernummer 2024. Ondanks de moeilijke omstandigheden en voortdurende dreiging van landonteigening, stelt de familie Nassar zich op een geweldloze en creatieve manier op. Dat doen zij in het voetspoor van Jezus met als motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’. De Palestijns-christelijke familie runt ‘Tent of Nations’, een educatieve boerderij en tevens vredesproject…