Digitaal collecteren niet meer weg te denken

Geen categorie

Begin dit jaar is digitaal collecteren geïntroduceerd bij onze Protestantse Gemeente Zwolle. We hebben gekozen voor de kerkgeldapp van onze bank SKG onder andere omdat je ook thuis aan de digitale collecten kan deelnemen. Dat is achteraf bezien een gouden greep gebleken nu we door de Coronacrisis alleen nog maar kerkdiensten via internet uitzenden en we alleen maar digitaal aan de collecten kunnen deelnemen. Inmiddels hebben 225 gemeenteleden van de PGZ de kerkgeldapp op hun smartphone of tablet geïnstalleerd en er komen er wekelijks enkele tientallen nieuwe gebruikers bij. Per week ontvangen we meer dan 600 digitale donaties aan de diverse collecten, goed voor ruim 1.800 euro. En dat is 60% van het bedrag dat we doorgaans aan collecten ontvingen. Gelet op de vele enthousiaste reacties mogen we verwachten dat dit percentage nog wel wat hoger kan komen te liggen de komende weken.

Informatie over de kerkgeldapp is te vinden op onze website. Via “mijn account” aan de onderzijde van het scherm van de kerkgeldapp is het eenvoudig om een betaaltegoed op te waarderen. Want betalen via een betaaltegoed gaat sneller en levert ook de minder bankkosten op dan betaling via ideal. Heeft u vragen neem contact op met Henk van Bergeijk van het Kerkelijk Bureau via henk@pknzwolle.nl

Meer nieuws

Nieuws

Michaëlsvieringen in de Grote Kerk op 14 en 21 april

Zondag 14 april is er om 17.00 uur een Michaëlsviering in de Grote Kerk. Voorganger is ds. Henk Vijver. De komende weken lezen we een tekst uit een brief van Paulus die in het licht van Pasen de wereld intrekt, 1 Korintiërs 1:4-9. Met medewerking van enkele leden van de Michaëlscantorij o.l.v. cantor/organist Toon Hagen….

Nieuws

Kliederkerk op zondag 14 april in de Sionskerk

In de Sionskerk in de Aa-landen (aan de Glanerbeek 10) is er Kliederkerk op zondagmiddag 14 april. Kliederkerk is van 16.00 tot 17.00 uur. Thema: ‘In de voetsporen van Jezus’. Daarna gezellig samen eten. Kinderen, hun ouders en wie ook interesse heeft, is van harte welkom.    

Zwolse Passion op Goede Vrijdag in de Oosterkerk

In de Zwolse Oosterkerk is op Goede Vrijdag de uitvoering van de Zwolse Passion. Op vrijdag 29 maart om 19.30 uur is iedereen welkom om stil te staan bij het verhaal van Jezus, zijn lijden en sterven. De Oosterkerk bevindt zich aan de Bagijnesingel met de hoofdingang aan het Koewegje. Iedereen is van harte welkom….