Burendag in de kerk

Nieuws

Zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen, dat is het doel van Burendag. Want buurten worden leuker als de bewoners elkaar kennen! Ook de Jeruzalemkerk en de Oosterkerk zetten hun deuren op Burendag, zaterdag 25 september, wagenwijd open. 

De Jeruzalemkerk nodigt haar buren uit tussen 10 en 14 uur. Er is lekkers, muziek, je kunt een speurtocht doen door de kerk of je buiten uitleven op het springkussen – alleen voor buurkinderen ;-). Je ontmoet je buren én je krijgt een uniek kijkje in de keuken van de kerk, want je ontdekt plekken waar je normaal niet komt.

In de Oosterkerk is er van 10 tot 12 uur een gezellig buurtfeest. In en rond de kerk is van alles te doen en gelegenheid om een praatje te maken met je buren. Burendag in de Oosterkerk wordt samen met de jongeren uit de kerk georganiseerd.

Meer nieuws

Nieuws

“Woar bin ie d’r iene van?” – viering over identiteit

Het Ontmoetingshuis Moderne Devotie organiseert dit najaar drie laagdrempelige vieringen rondom identiteit en navolging in de regio. De tweede avond, zondag 19 november, staat in het teken van familie. Hoeveel invloed hebben onze bloedverwanten op onze identiteit en de keuzes die we maken? “Woar bin ie d’r iene van?” Zondag 19 november 19 – 20…

Nieuws

Ries Nieuwkoop: “Het Evangelie is tegenwind”

Zwollenaar Ries Nieuwkoop werd in 1973 bevestigd als predikant in Balk. Afgelopen zomer ging hij – precies vijftig jaar en één dag later – voor het laatst voor in dezelfde Friese gemeente. Ook die keer ging de preek over Mattheus 7:21, de tekst op de gevelsteen van de kerk in Balk (It Breahûs). Jan Nauta…