BLOG: Kracht van kwetsbaarheid

Nieuws

Het beeld blijft hangen op mijn netvlies. Paus Franciscus aan de voeten van een groepje mannen. Niet zomaar willekeurig maar in de gevangenis van Velletri. Mannen die al jaren vastzitten om te boetten voor de misdaad die zij hebben begaan.

Het is een inkijkje in intimiteit en kwetsbaarheid. Eén van de meest invloedrijke mensen ter wereld gaat op zijn knieën om water te gieten over voeten. Hij wast ze en droogt de voeten weer af. Een rijk ritueel dat overal ter wereld in kerken navolging krijgt op de donderdag voor Pasen. De dag die ook wel ‘Witte donderdag’ genoemd wordt.

Maar van wie vraagt dit nu het meest? Paus Franciscus? Of misschien toch de gevangenen? Ben je bereid om je de voeten te laten wassen? Dat je de plaats van ontvanger aan neemt. Geen tegenprestatie kunt leveren maar het gewoon laten gebeuren. Het staat in schril contrast met de tijd waarin wij leven.

Het blog van Mark Schippers (kerkelijk werker Adventskerk/Oosterkerk) verder lezen? Ga naar Gist Zwolle ->

Meer nieuws

Nieuws

Michaëlsvieringen in de Grote Kerk op 14 en 21 april

Zondag 14 april is er om 17.00 uur een Michaëlsviering in de Grote Kerk. Voorganger is ds. Henk Vijver. De komende weken lezen we een tekst uit een brief van Paulus die in het licht van Pasen de wereld intrekt, 1 Korintiërs 1:4-9. Met medewerking van enkele leden van de Michaëlscantorij o.l.v. cantor/organist Toon Hagen….

Nieuws

Kliederkerk op zondag 14 april in de Sionskerk

In de Sionskerk in de Aa-landen (aan de Glanerbeek 10) is er Kliederkerk op zondagmiddag 14 april. Kliederkerk is van 16.00 tot 17.00 uur. Thema: ‘In de voetsporen van Jezus’. Daarna gezellig samen eten. Kinderen, hun ouders en wie ook interesse heeft, is van harte welkom.    

Zwolse Passion op Goede Vrijdag in de Oosterkerk

In de Zwolse Oosterkerk is op Goede Vrijdag de uitvoering van de Zwolse Passion. Op vrijdag 29 maart om 19.30 uur is iedereen welkom om stil te staan bij het verhaal van Jezus, zijn lijden en sterven. De Oosterkerk bevindt zich aan de Bagijnesingel met de hoofdingang aan het Koewegje. Iedereen is van harte welkom….