Week van Gebed

Nieuws

‘Wij hebben (namelijk) zijn ster zien opgaan en zijn gekomen om Hem te aanbidden.’ Deze tekst uit Matteüs 2 vers 2 staat centraal tijdens de Week van Gebed voor eenheid van christenen die start op zondag 16 januari. ‘Licht in het duister’ is het thema van dit jaar.

Kerken uit het Midden-Oosten kozen het thema naar aanleiding van het tweede hoofdstuk van het Matteüs-evangelie, waarin het verhaal wordt verteld van magiërs die een bijzondere ster zagen en deze volgden. De ster bracht hen bij Jezus Christus. Jan Willem Janse, projectleider bij MissieNederland, één van de initiatiefnemers van de Week van Gebed: “Als christenen worden we aangemoedigd om ook als die ster te zijn en anderen te wijzen naar Jezus. Onze verdeeldheid maakt het echter moeilijk om zelf een licht in het duister te zijn. Daarom is het belangrijk om voor eenheid te blijven bidden.”

Ook in Zwolle zijn tal van activiteiten tijdens deze week. Bekijk het overzicht hieronder en bid mee!

Oecumenische viering

Wanneer: zondag 16 januari
Waar: de viering vanuit de Oosterkerk is online te volgen.  

De viering is voorbereid door voorgangers uit de Thomas a Kempisparochie, de Oosterkerk en de Lutherse Kerk. Zangers uit de Oosterkerk en de Lutherse Kerk zingen mee. Het Arwen Ensemble werkt mee aan de viering: Mariska van der Vaart (fluit)-Karin Vrieling (klarinet)-Simone Colicchia.

Gebedswandelingen

Wanneer: maandag t/m vrijdag, 19.00 uur. 
Waar: Zwolle-Zuid

De gezamenlijke kerken in Zwolle-Zuid organiseren deze week gebedswandelingen. Bij de start ontvang je een route met gebedspunten. Je kunt tussen 19.00 en 19.30 uur starten. Er is een bebedscoördinator is aanwezig.

Maandag 17 januari 2022:
Gebedswandeling in tweetallen door de wijk Ittersum/Geren. We starten vanaf de Adventskerk aan de Thorbeckelaan 2. E
Dinsdag 18 januari 2022:
Gebedswandeling door de wijk Gerenlanden. We starten vanaf de Buurtkamer aan de Munterkamp 75.
Woensdag 19 januari 2022:
Gebedswandeling door de wijk Schellerlanden. We starten vanaf het winkelcentrum ter hoogte van Forelkolk 31.
Donderdag 20 januari 2022:
Gebedswandeling door de wijk Oldenelerlanden. We starten bij de IJsselbolder aan de Commissarislaan 35.
Vrijdag 21 januari 2022:
Gebedswandeling door de wijk Ittersummerlanden. We starten bij wijkcentrum De Pol, Gelijkheid 4.

Online gebedsviering

Wanneer: vrijdag 21 januari om 19.00 uur
Waar: de viering vanuit de OLV basiliek vier je hier online mee.

Gebedsmuur

Waar: binnen en/of buiten de kerk in Windesheim is een gebedsmuur.

  • Maandag 17 januari tussen 19.00 uur en 20.30 uur: om langs te komen en gebedspunten op te schrijven.
  • Woensdagmiddag 19 januari tussen 15.30 uur en 17.00 uur: speciaal voor kinderen en jongeren.
  • Zaterdag 22 januari tussen 19.00 uur en 20.30 uur: om samen te bidden en langs de muur te lopen.

Nationaal gebed

Zaterdag, 15 januari is het Nationaal Gebed waarin we met zoveel mogelijk christenen gaan bidden voor vrede en verbinding. Verbinding is belangrijk, juist nu de coronacrisis ook in de christelijke wereld kan zorgen voor polarisatie. Uit de volle breedte van christelijk Nederland werken voorgangers mee. Het Nationaal Gebed is zaterdagavond te volgen via een livestream op www.nationaalgebed.nl vanaf 20.00 uur.

Meer nieuws

Nieuws

Excursie Amsterdam op 29 mei: Portugese Joden

De Zwolse commissie Kerk en Israël organiseert op woensdag 29 mei een excursie, waarbij aandacht is voor de Portugese Joden in Nederland. Om 9.15 uur is het vertrek: met de bus naar Amsterdam, waar om ongeveer 10.30 uur koffie of thee wordt gedronken in het museumcafé van het Joods Cultureel Kwartier. Daarna is er een…

Nieuws

Een avond over Dirk van Herxen op 21 mei met Mink de Vries

Wanneer je van Zwolle naar Deventer rijdt kom je langs Windesheim en Herxen. Kleine dorpen waar je zomaar voorbij rijdt, terwijl de namen van deze dorpen ooit kloosterlingen uit heel Europa naar onze regio lokten. Zowel de plaats Windesheim, als Dirk van Herxen (1381–1457) uit Herxen, hebben een grote rol gespeeld binnen de Moderne Devotie…

Nieuws

Michaëlsvieringen in de Grote Kerk op 14 en 21 april

Zondag 14 april is er om 17.00 uur een Michaëlsviering in de Grote Kerk. Voorganger is ds. Henk Vijver. De komende weken lezen we een tekst uit een brief van Paulus die in het licht van Pasen de wereld intrekt, 1 Korintiërs 1:4-9. Met medewerking van enkele leden van de Michaëlscantorij o.l.v. cantor/organist Toon Hagen….